Mekhelg, Kinnekulle

SSK brukar anordna en mekhelg före och efter varje tävlingssäsong. Förutom fri träning ges det då möjlighet att ta med passagerare.

Vi hade monterat i en extra stol i Lucas bil inför denna helg, så på fredagen efter skolan drog vi iväg till Kinnekulle Ring för att köra 6 pass under lördagen. Albin och Robban var inte med denna gång.

Banan var fuktig på lördagsmorgonen och prognosen visade att det kunde komma regn under dagen. Lucas skulle dock inte köra förrän vid kl 11, så de andra klasserna som körde innan torkade upp banan rätt bra.

Lucas mamma Jenny var först ut med att åka med. Hon satte sig förväntansfull i bilen och spände fast sig. Hon klarade 1 varv i bilen med Lucas innan han fick köra in i depån. Hon tyckte det gick fruktansvärt fort redan på uppvärmingsvarvet och blev snabbt illamående.

Efter detta var det min tur. Jag har åkt ganska många snabba bilar genom åren och även suttit bredvid i racefart, så jag kände att det kommer bli en baggis att åka liten Clio med en 14-åring.

Ack va fel jag hade! Det gick sanslöst mycket fortare genom böjarna än vad jag hade föreställt mig! Som passagerare har man ju ingen ratt att hålla i heller, så det blev till att spänna kroppen konstant och hänga i stol och bälte.

Jag är grymt imponerad av både bilen och Lucas som chaufför. När jag trodde att han skulle släppa av på gasen eller bromsa så höll han bara gasen stumt i botten för att övergå till full broms, precis så han klarade sig från upplåsning, och sedan skickade han bara in bilen i kurvan, och det greppade fint genom hela svängen.

Chassit och däcken gjorde att greppnivån var mycket bättre än jag föreställt mig! En sanslöst rolig liten bil. Jag hade inte åkt fortare runt banan i en betydligt vassare sportbil med gatdäck…

De efterföljande passen blev det också körning med passagerare. Lucas tog med Oscar Klingström, Oscar Mellstig och hans pappa samt en funktionär några varv.

Oscar M som normalt kör Aquila är bekant med banan, men fick känna att Lucas pushar bilen hårdare och bromsar senare än var Oscar normalt gör. Erfarenheten av att få åka med gjorde att Oscar sänkte sin egna varvtid ganska rejält när han sedan körde sin Aquila. Det är inte dumt att ha möjlighet till medåkning så att ungdomarna kan coacha varandra lite.

Funktionären Filip var eld och lågor när han kom in efter passet. Han hade inte heller trott att det skulle gå så pass fort i en juniorbil. Han gick med ett stort flin i timmar efter detta och Lucas fick mycket beröm för bra körning. 🙂

På sista varvet i dagens sista pass kom regnet. Jag hade gärna sett att det kommit tidigare för att vi skulle få lite regnträning, men nu blev det torr körning hela dagen. Vi hade redan förberett med att riva depån, så vi lastade ganska raskt i regnet och började färden hemåt på kvällen.

Tack SSK och alla funktionärer för en väldigt rolig dag. Nu ser vi fram emot mekhelg och tävlingar nästa säsong!