Tävling SSK6 Finalen, Kinnekulle

Den 2-3 september kördes sista deltävlingen och seriefinalen på Kinnekulle Ring.

Test och kval skulle köras under fredagen och finalerna på lördagen. Detta innebar att vi fick ta ledigt från skolan på fredagen och åka redan torsdag kväll.

Inför sista deltävlingen låg Lucas 3:a på 684 poäng och Albin 5:a på 556 poäng i totalställningen.
Lucas hade bara 2 poängs ledning över Harley, så fokus inför denna tävling låg på att behålla och säkra 3:e-platsen för Lucas del.

Fredagen startade med ett frivilligt test följt av obligatoriskt test och kval.
I det sista testet hade Lucas 5:e snabbaste tid och Albin 6:e.
Lucas kämpade mot kraftig understyrning så vi gjorde lite förändringar med bl.a. däck inför kvalet.
I kvalet så slutade Lucas 4:a och Albin 6:a.

Prognosen inför lördagen såg lite osäker ut med eventuella regnskurar vilket skulle visa sig felaktigt då lördagen förblev torr men lite kylig på morgonen.

Race 1

När starten gick i race 1 så blev det en liten incident när fältet skulle trängas in under bron i första sväng. Alexander som hade gått ut på sidan för att plocka placeringar fick inte riktigt plats när banan smalnade, så han svängde in i sidan på Lucas och fick ett kast så han sladdade av banan och tappade ett gäng placeringar. Tyvärr drabbades även Louise som hamnade bakom och tappade då några positioner.

Lucas kom ur situationen som 3:a efter Oscar och Felicia och Albin tjänade också en placering och kom igenom som 5:a efter Harley.
Så förblev racet sedan under många varv innan Felicia blev lite stressad och snurrade i sista kurvan ut på start/mål vilket gjorde att Lucas kom i mål som 2:a.
Alexander körde upp sig igen och blev 3:a före Harley och Albin. Tyvärr fick Albin en bestraffning då Amanda tyvärr blev vänd framför honom i ett missförstånd vid blåflagg, så han föll tillbaka till en 11:e plats i detta racet.

Race 2

Till race 2 så hade Lucas skapat sig startplats 3 och Albin startplats 5 baserat på varvtiderna från race 1.

När starten gick så kom Lucas iväg som 3:a och Albin 6:a efter första svängarna. För Lucas del såg det ut så resten av racet då han låg och jagade Felicia med Alexander flåsandes i nacken. Ingen av dem ville dock ta onödiga risker och riskera några serieplaceringar så de försökte mest bevaka sina positioner.
Oscar hade redan innan helgen skrapat ihop flest poäng så det skulle inte gå att rå på honom med mindre än att han bröt ett race.

För Albins del så låg han och jagade Harley stora delar av racet. Flertalet gånger så försökte han skapa sig en bra utgång ur sista kurvan för att få farten med sig att köra om honom på långa rakan.
Trägen vinner till slut och efter drygt halva racet så tog han sig förbi med en snygg omkörning och upp på 5:e-platsen som han lyckades hålla till slutet.

Det officiella resultatet blev alltså en 2:a och en 3:e-plats för Lucas och
11:e och 5:e-plats för Albin i helgens race.
Med poängen detta medförde så slutade Lucas som 3:a totalt i serien under sitt debutår. Ett resultat vi är jättenöjda med…
Albin slutade på en fin 5:e-plats i serien vilket även det är otroligt bra under premiäråret.

På kvällen var det sedan prisutdelning för helgens race, middag samt stor prisutdelning för serieresultatet med tillhörande intervjuer. En mycket trevlig tillställning och bra arrangerat av SSK.

Det känns lite vemodigt att säsongen är slut.
Vi har dock en mekhelg kvar på Kinnekulle i början av oktober.
Då hoppas vi ha fått i ytterligare en stol i bilen så att passagerare kan få följa med några varv runt banan.