MKR 6 Katrineholm 15 aug 2021.

Väderprognosen sade att det skulle vara lätt regn under tidiga morgon timmarna och sedan uppehåll under morgonen och uppsprickande under dagen. Till en början stämde det bra men 20 min innan träning 1 så började detatt regna ganska rejält. På med regndäck och regninställningarna som jag låtit vara kvar sedan SM veckan innan hade jag kvällen innan skruvat bort då vi trodde det skulle bli torrt. Så träningen på regndäck och chassiet instställt för torrt var inte optimalt. Dessutom körde vi på gamla regndäck då vi inte ville köra slut de bättre settet som vi hade med oss om det skulle torka upp. Albin halkade runt och försökte komma in i banan som det var ett år sedan han körde på. Det blev P6. Till andra träningen såg det ut att fortsatt vara blött så jag skruvade om chassit till regninställningar. Givetvis slutade det regna och just som vi skulle ut verkade det blivit torrt i spåret. Så fel inställningar och däck igen 😨. P6 igen av de 13 som var med. Dax för tidskörning. Nu var det torrt. Vi hade inte pga regnet mallat in drevningen helt perfekt och den där sista speeden fanns inte. P5 3 tiondelar bakon P1 Scott. Men innerspår i starten i heaten skulle det bli. Bra start och Albin tar Aston i starten. Drygar sedan ut men kommer inte om P3 utan in som P4 bakom Scott, Melvin och Oscar W. Heat 2 blir liknande heat 1. Bra start och i mål som P4. Det skulle ge Start från P4 i förfinalen, yttern.

Bra start från yttern behåller P4. Melvin tappar från P2 till P3 och Oscar är P2. Varvet därpå så dyker Melvin på Oscar i hånbålen innan depån. Oscar blir vid och Albin passar på att smita med, P3 nu. Albin ligger och stressar Melvin just ca en kartlängd bakom i några varv och tillslut gör Melvin ett misstag. Han går alltför hårt p[ kurbsen i utg[ngen på nedre rakan och tappar kontakten med marken han kan inte hålla sig på banan utan åker ut på gräset och tappar många placeringar. Albin P2 nu men i kampen med Melvin har Oscar kommit ikapp och efter några varv lämnar Albin liiite för mycket plats i nyss nämnda hårnålen och Oscar går förbi. Det blir iallafall en fin 3e plats i förfinalen vilket ger bra förutsättningar i finalen med stat från innern.

Start från ruta 3 i finalen. Vi har hittat rätt med drevning och däckstryck. Nu kööör vi. Riktigt bra start P2 efter Scott. Albin hänger med Scott ganska bra några varv men han segar sig så småningom iväg med en ruskigt bra motor. Bakifrån kommer Melvin som startade P6 och tar sig om Oscar. Något varv senare i den 20 varv långa finalen så blir det i återigen i samma hårnål som Melvin dyker på Albin. Albin blir då naturligt vid, Oscar smiter med de tre är nästan tre i bredd it i chikanen vid depån. Albin som får sämst momentum ut ur hårnålen backar en aning och de andra tv kommer sida vid sida i vänster knicken. Melvin trycker sig bryskt om på innern flyger över kurbsen hjul mot hjul med Oscar. Farlig körning och de två får kontakt, hakas upp och Albin lyckas precis bromsa och väja. Alla tre kommer ut ur denna manöver först Melvin sedan Oscar och Albin.. Hård körning om P2/4 de tre emellan. På sista varvet blir Oscar lite vid i utgången av hårnålen och Albin får en bättre utgång. In i vänstern mitt i chikanen är de sida vid sida Oscar till vänster och Albin till höger. Oscar svänger sedan helt oförklarligt åt höger rätt in i Albin som trycks ut över kurbsen och studsar upp. Han landar på Oscars hjul. Båda snurrar. Oscar blir stående till vänster om banan i gräset. Albin kan fortsätta men inser direkt att något är trasigt då hela karten studsar fram och han tvingas svänga av i nästa kurva. Farlig och onödig körning som resulterar i att ingen kom i mål. Förut har det ofta varit så att Albin oftast har backat av i sådana här situationer men han har blivit bättre på att stå på sig. Tråkigt när andra inte håller raceline och kör fair racing. Bra ändå att han tog chansen att avancera till P3. I normala fall hade de inte behövt kroka ihop. Resultatet blev P10 och rara poäng förlorade. En ordentligt sned bakaxel och förmodligen sned vevstake. Grattis Scott till segern snabb och schysst körning.