MKR 5 Järfälla, 01 aug 2021.

MKR 4 som skulle gått i Rättvik blev tyvärr också inställt. Men nu var det dax för MKR 5 i Järfälla. Albin och jag åkte dit på Lördagskvällen. Lucas skulle inte köra så vi var utan vårat annars så trevliga sällskap. När vi kom dit och hittade vår tilldelade depåplats så var den redan upptagen. Vid närmare granskning så var den platsen dubbelbokad. När vi frågade om en ny platts fick vi bästa tänkbara, Just bakom Sodatältet och bussen 10 meter därifrån 👍. På söndagen var den 1a träningen kl 08.00 torrt och fint, Albin var snabbast men vi misstänker att det inte stod rätt till med Scott Lindbloms transponder. Scott var P11 men åkte fort, förmodligen snabbare än Albin. Träning 2 gick också bra men nu hade övriga hittat lite fart och Albin var P5 bakom Scott, Melvin, Oscar och Leon. Tidskörningen var lyckad för A blev näst snabbast, P2 bakom Scott. Albin hade bra fäste från början med nya däck (från träning 1) och satte snabba tider de första 5 varven. Sen gick det lite mer trögt och däcken började sitta fast en aning. Medans några av de andra satte sina snabbaste varv mot slutet på begagnade däck. Detta skulle vi behöva se upp med under racen.

I Heat 1 gjorde Albin en miss i starten då han förmodligen var lite övertaggad och ville in i innerspår från sin ytterposition så snart som möjligt och bröt startkoridoren med två hjul och fick 3 sekunders tillägg. Över mållinjen som 2a efter ett bra kört lopp men nedflyttad till P7.

Heat 2. Perfekt start och i övrigt en kopia på det första. P2👊.

Förfinal med start från ruta 4. Yttern är ingen hitt och speciellt inte från 2a led. Förmodligen den värsta startpositiomen i topp 5. Albin kunde inte trycka sig in i starten framför 5a Leon men körde ganska snabbt om honom till P4. Hård fight med Oscar men Albin gick segrande och tog P3 i förfinalen bakom Scott och Melvin. Sen kom Oscar, Fred och Leon.

I finalen fick Albin en fin start men sen lyckades Melvin smita förbi. Hård fight med Oscar som också tog sig förbi. Men Albin bet tillbaka och de bytte platser ett par gånger. Albin var på näst sista varvet om på innern i näst sista högern då Oscar bara svänger rätt in i sidan på Albin som förlorar momentum och tappar Oscar. P4, besviken och förbannad på de som inte kör schysst utan bara boxar sig förbi. Bara att bryta ihop och ladda om till nästa. Fortfarande I ledning i MKR totalen 💪🏁.