Så var det dags! Årets mest prestigefyllda race för förare, Mammor, Pappor och mekaniker i klubben 😉
KM som körs årligen körs med klubbens hyrkartar brukar dra stora startfält, så även detta år med ca 25 förare i varje klass.

Damer

Tävlingsupplägget består av en träning, tidskval och final.
På grund av det stora deltagarantalet så delades alla klasser upp i 2 grupper.

Pernilla som brukar ställa upp i Damklassen stod över denna gång pga. en skadad fot.

Banan var blöt och kall på morgonen och Albin och Lucas var först ut med att träna eftersom de kör i gruppen under 13. Träningen gick bra och de körde stabilt i regnet trots att det stundtals var kaos omkring dem med kartar som snurrade i halkan.

Träningen gick stabilt för mig och Robban också när det blev vår tur.

I tidskvalet blev grabbarna uppdelade i olika grupper.
Albin körde kanonbra och kom fick till bästa tiden i sin grupp. Det visade sig sedan att han fick bästa tiden i bägge grupperna så han fick pole i A-finalen!
Lucas lyckades få till 3:e bästa tid i sin grupp, vilket blev 6:e bästa tid totalt och innebar startruta 6 i A-finalen.

Robban och jag lyckades också hyffsat där Robbans tid räckte till en 3:e startplats i B-finalen. Min tid räckte till startruta 7 i A-finalen.

Robban fick köra sin B-final först. Det började jättebra där han efter ett par varv hade häng och slagläge på de två framför honom. Föraren framför fick då sladd precis framför Robban och när han skulle försöka passera blev han rammad och avtryckt på gräset. Det var väldigt trist, men han kämpade sig tillbaka och kom i mål på en 3:e plats. Tyvärr räckte det inte till ett avancemang till A-final.

Sedan var det dags för grabbarnas A-final.
Albin startade i pole och kom först ur starten och låg i täten efter ett par svängar.
Lucas fick en bra start och var efter ett varv uppe på 4:e plats tätt bakom de tre framför.
Albin och de två bakomvarande hade sina fighter och bytte lite positioner under racet. Detta var något som Lucas kunde utnyttja då han lyckades ta sig förbi klungan och upp i ledningen.
Albin var under en del av racet nere på en 3:e plats, men stod på sig bra och visade på snygg och bestämd körning när han återtog andraplatsen vilken han kunde behålla in i mål.
Resultatet blev att Lucas vann på sin födelsedag med teamkompisen och vapendragaren Albin tätt bakom sig på en andraplats 🙂
Våra Tecnokillar visade sig därmed vara de snabbaste av alla under 13 denna dag!

Jag själv fick till en bra start i herrarnas A-final från startruta 7. Ur andra kurvan var jag uppe på plats 5 när jag helt plötsligt blev påkörd snett bakifrån och skickades ut på gräset.
När jag kom loss så var jag sist på en 13:e plats, men jag lyckades köra mig tillbaka till plats 7 på de varv som var kvar innan målflaggan gick.
Ett väldigt buffligt och stökigt race, men kul ändå…

Kvällen avslutades med middag i klubbhuset och prisutdelning med fint prisbord.