MKR 8 Grand Finale.

Säsongen lider mot sitt slut! Avslutning på MKR serien 2019 den 15 sep på Rörken ring utanför Uppsala.

Redan på Lördags eftermiddagen bjöds det upp till dans! Efter att ha lyckats se lite av de andra finalerna och glädjas åt de övriga i Tecnoteam Swedens fina prestationer bjöd Philip Ågren upp till dans. Han hade en uppvisning med sin drifting Nissan med ca 830 hk på gokartbanan som var lika uppskattad som imponerande, fd kartingkille det där….

Även denna gång var det fint väder på lördagen då vi kom. Men det lovades regn under natten och uppehåll igen på söndagen.

Lucas hade bestämt sig för att testa att köra i klassen Mini denna gång.
Andreas hade fått leta i lådorna hemma och skarvat med lite nya delar för att få ihop en motor som Lucas kunde köra med.

Albin körde som vanligt i klassen J60.

Det var blött på morgonen och höll i sig tom tidskörningen.

Tidskörningen gick riktigt bra för lucas i Mini P2! Plättlätt tyckte Lucas.

Denna gång hade jag lite dålig koll på Lucas pga att han körde i en annan klass. Men när jag stod i depån och skruvade hörde jag speakern Robert Sandin ropa Luuucas Hillström gång på gång så jag förstod att det gick bra. P3 i båda heaten!
Tyvärr hade mekanikern inte kontrollvägt ekipaget innan heat 1 efter bytet till torrdäck, så vågen visade 114,8 kg när Lucas kom in. Resultatet blev diskning från heatet p.g.a. 2 hg undervikt 🙁
Detta gjorde att Lucas fick startruta 19 inför förfinalen trots en bra placering i heat 2.

Sen var det ju det där med finalspöken.
Denna gång slog spöket till i förfinalen för Lucas som fick punktering på ena bakdäcket redan på formationsvarvet.
Han kämpade för allt han var värd och trots att varvtiderna för honom gick nästan 2 sekunder långsammare så lyckades han ändå plocka 3 placeringar och komma i mål på P16 av 30 med punktering, bra krigat!

I finalen kom Lucas sedan på 11e plats efter ett riktigt fint genomfört gästspel i Mini. Om inte punkan kommit bara, så…..

Albin kvalade P11 i tidskörningen och tyckte att det var ovanligt halt.

När det är dax för Albin att köra heat 1 så börjar det torka upp. De flesta panikbyter till slicks just innan det är dax. Vi behåller regndäcken, fast tar ut mycket av lufttrycket. Från ruta 11 lyckas faktiskt Albin klättra 2 placeringar och alla framför honom har slicks samt de flesta bakom också, P9 alltså. Banan var i stort sett torr så det var otroligt att det gick så pass bra.

I Heat 2 blir han också 9a. Nu är alla på slicks och banan är torr och fin.

Det går långsamt men säkert upp i fältet och i förfinalen kommer Albin 8a och i finalen blir det 7a.

Eftersom det var säsongsfinal var det dubbla prisutdelningar som tog lite tid. Grabbarna fick ju pris för dagens tävling men även för totalen i MKR serien där de sex bästa resultaten av åtta räknas. Här kom de på P6 Albin och P7 Lucas. Vilket jag tycker får vara väl godkänt för första J60 säsongen och med tanke på hur mycket strul de haft.

Hatten av till Segraren Linus Granfors som med sina 906 poäng gör något som ingen lyckats med förut, nämligen att ta full pott. Imponerande…

 

Det var mycket skoj som hände denna helgen. Ingegerd från Bovik var på besök och hejade fram grabbarna. Vi fick se drifting på banan. Sen fick vi också låna Alx grymma Nissan GTR som barnen fick provåka. Tur att de har öron, annars hade leendet gått runt hela huvudet. Tack Alx.