MKR 7 Järfälla.

Den 1:a september var det dax för den näst sista deltävlingen i årets MKR serie. Vi var laddade och sugna på revanch efter Skövde (MKR6).

Vi anlände på lördags eftermiddagen. Solen sken och vi hann se några av de andra klassernas finaler, kul att hinna se lite annat än det som vi själva kör.

På Söndagen var det fint väder på morgonen. Prognosen lovade fint väder under dagen med en ca 30% risk för regnskurar på eftermiddagen.

På träning 1 var grabbarna 11a och 12a, mer fart behövdes. Träning 2 Lucas 7a och Albin 10a. åt rätt håll men vi siktade på att jobba oss upp.

Tidskörningen gick riktigt bra för Lucas som kom på P4 och Albin P10 det skillde 4,5 tiondelar dem emellan.

I heat 1 så har Lucas lite problem i starten och rasar ett par placeringar till P6. Albin jobbar sig upp till P8. Lucas sätter dock snabbaste varv för denna dag under detta heat 41.990.

I Heat 2 går starten bättre för Lucas och han lyckas hålla sin P4 till målflagg. Albin tampas med Noam, Dante och Oscar, får se sig besegrad av Noam och Dante men lyckas ta Oscar och en fin P9.

I förfinalen startar Lucas 5a, fint på innern och Albin från yttern som 8a.

Det blev hård körning i starten och Lucas råkar illa ut, rasar bakåt i ledet. Albin har tur och lyckas smita förbi kaoset på yttern.

Efter ett hårt race blev resultatet i förfinalen Albin P7 och Lucas P10.

Dax för final. Himlen är grååå. Alla står uppställda för race på slicks men samtliga spanar uppåt och bara väntar på regndropparna som inte kommer. Utsläppet tar tid, organisationen är inte klara än, vi står där säkert fem minuter. Sen plötsligt viftas det med gröna flaggor, startgrinden går upp och förarna beger sig ut på banan och formerar sig för start.

Starten går och alla kommer iväg fint i första böjarna. På det andra varvet känner vi de första regndropparna. På det 3-4 regnar det rejält. Albin snurrar, många snurrar det blir kalabalik och rödflagg. Det är för halt och tävlingsledningen stoppar finalen. Det kommer bli omstart, wet skylten sätts fram. Nu ska alla få 10 min för däcksbyte och så mycket anpassning som man hinner med. Tävlingsledningen tar dessutom beslutet att köra J125 finalen innan då dessa är redo med regndäck, uppställda och klara. Då blir det ju mer än tio minuter tänker vi och tar kartarna på vagnarna och springer upp till depåtälten för att kunna ändra kartarnas inställning så mycket som möjligt till regnkörning. Alla hjälps åt och snart är vi klara för en blöt final. Tävlingsledningen har backat ett varv från de att det rödflaggade och tar startpossitionerna därifrån, för oss blir läget oförändrat P7 och P10.

Starten går. Albin gör en försiktig start, ville inte riskera att åka av säger han senare. Lucas får en kanon start är uppe och hugger kring P5.

På det andra varvet fortsätter finalspöket att spöka för oss. Lucas tappar kedjan och blir stående. Riktigt trisst då han såg ut att ha ett kanonläge, han gillar ju regn!

Albin märker fort att vi har fått till inställningarna riktigt bra, han åker fort. Från att ha tappat till kring 10-11 i starten kör han upp sig till P5 på de relativt få varv som var kvar av finalen. Man drog bort tre varv tror jag, de som kördes i första försöket. Ett riktigt fint regnrace av Albin som var väldigt nöjd och glad efteråt. Men vi kunde inte fira riktigt. Alla var bedrövade för Lucas skull.

Det blir till att ladda om till MKR 8.