MKR 3 Skövde.

Denna gång drog vi iväg ner till Västergötland och Skövde. Vi åkte direkt efter skolorna slutade på fredags eftermiddagen. Det var varmt ca 30 grader och långt att åka. Albin och jag kom iväg först och var på plats ca 1630. Vi hade tur och hann med två pass träning på banan som vi annars bara kört på en gång tidigare. Den gången mådde inte Albin så bra och hoppade över träningarna och gick direkt in på tidskörningen, så några varv inför tävlingen var uppskattat. Efter två fina resultat i MKR 1 och 2 var det intressant att se några av de övriga deltagarnas föräldrar stå och klocka varvtider då vi tränade;) Sista passet var vi dessutom ensamma på banan.

Lucas pappa Andreas var även denna gång borta på jobb så han hade hjälp av biträdande stallchef Janne (farfar), de tog det lungt ner och kom lite senare så det blev ingen träning för dem.

På kvällen riggade vi iordning depån och grillade korv, trevligt var det.

Lördagens tävling skulle bli extra utfodrande då väderleksrapporten lovade nya värmerekord på över 30 grader, då är det jobbigt att gå omkring i svart raceoverall och full mundering hela dagen och köra sju krävande omgångar karting.

Redan på morgonen var det hett.

Träningarna gick bra och grabbarna var med i toppstriden.

Även denna gång delades förarna upp i två grupper på tidskörningen det var totalt 27 deltagare.

Albin och Lucas hamnade i olika grupper. Lucas satte näst snabbaste tid i sin grupp 43.712 och Albin näst bästa tid i sin grupp 43.210 bakom snabbe klubbkompisen William Palm 43.189, knappt mätbar skillnad…

Lucas tid räckte till 6:e bästa tot av de två grupperna. Mycket bra kvalat på en i stort sätt okänd bana av grabbarna.

I heat 1 kom de imål som Albin 4:a och Lucas 5:a med William som 1:a. Hemmaföraren Alx Fredsson som 2:a och snabba Thor Sundberg som 3:a.

I heat 2 så fick Lucas bränslelekage från bensintanken, det var anslutningen till bensinslangen på tanken som gängat upp sig så pass att det började läcka bränsle. I det varma vädret kände Lucas de flycktiga bensinångorna och visste inte riktigt var det läckte. Han beslutade sig då för att avbryta körningen och åkte in i depån och stängde av motorn. Säkerheten främst, bra Lucas. Felet var lätt åtgärdat men det blev en 25 plats i heatet och det skulle ju flytta ner Lucas långt bak i startgridden till förfinalen. Bara att bita ihop och kriga på. Albin kunde fullfölja heatet och kom in på en 4:e plats.

I förfinalen Fick Albin starta på 4.e plats och både minnet och dokumentationen sviker lite när det gäller Lucas startposition men jag tror dev var i 17 rutan han startade. efter att ha lagt ihop de två resultaten i heaten 5 och 25.

Dax för förfinal. Det blev ett stökigt race med många incidenter ett par rejäla krascher mycket gulflagg.

Det som var positivt att se var att Lucas lyckades undvika kollisionerna som var framför honom och klättrade snabbt upp i fältet. Efter en jättefin kämpar insatts kom han imål som 6:a!… Albin krigade på från sin 4:e position hade bra fart men inte riktigt tillräckligt för att ta sig om Thor och Axl som låg före. William drog ifrån i täten, ohotad. På varv 4 så försöker Thor köra om Alx, de krokar ihop och står plötsligt på tvären framför Albin som gör det ända rätta och vejar ut på gräset. Han lyckas ta sig ut på banan igen men blir då omkörd av de tre som kommer bakom Scott Lindblom, Charlie Lindmark och Alx Fredsson. Surt såklart men vi var tacksamma att han kunde fortsätta. Han låg nu 5:a och jagade på för att komma ikapp. ett par varv från mål är han ikapp Alx oc kommer om ganska fort, till framförvarande är avståndet för långt för att hinna ta igen och han får vara mycket nöjd med 4:e platsen efter avåkningen.

De startar alltså i finalen på plats 4:a för Albin och plats 6 för Lucas.

Finalen börjar med ett stökigt mastervarv med rödflaggning av starten. Då många bytt positioner, kört in i varandra och fått frambumpern intryckt ges tio minuter för att ställa allt tillrätta. Hela fältet står nu ute på banan under en gassande sol och en temperatur på 33 grader i skuggan, olidligt. Tillslut kommer de iväg och de våra får en bra start och håller sina positioner. Albin tar sig förbi Charlie ganska snart och sätter efter Scott som klarar sig ett par varv men blir snyggt omkörd i den snabba vänstern efter start och mål rakan. William är alltför långt framför och Albin tar sig i mål som 2:a. Lucas lyckas också plocka 2 placeringar efter en snygg körning och kommer då på en fin fin 4:e plats. Det hade vi inte vågat hoppas på efter heatet med bensin läckan.

Efter en galet varm dag får vi summera nya framgångar för teamet. Då vi plockat ihop alla saker och satt fart hemåt hade vi siktet inställt på rastplats Brändåsen för middag. Albin e fått välja mat och ville äta på MC Donalds. När vi klev in där var det så skitigt och äckligt att vi unisont bestämde oss för att gå över till världshuset istället, vi blev inte besvikna. Men föreståndaren på MC Donalds fick ett par ord att grunna på.