MKR 2, Enköping. Dubbelt AMR/Tecno på pallen!

Helgens tävling, deltävling nr2 i MKR, blev en succe för SMK Västerås Karting och AMR/Tecno Sweden när hela pallen intogs av Västeråsare 🙂
Albin satte dessutom dagens snabbaste varvtid följt av Lucas som näst snabbast!

 

Direkt när skolorna slutade på fredagen så styrde vi bussarna mot Enköping för att anmäla, besikta och rigga depå inför lördagens tävling.

Albin hade tränat på banan en dryg vecka innan och presterat väldigt bra tider medan Lucas inte fått till någon lyckad träning eftersom vi körde bromshaveri första träningspasset veckan innan och fick åka hem efter bara 6 körda varv.
Trots detta valde vi att strunta i fredagens träning eftersom vi inte ville stressa igång helgen.

Vädret var varmt och soligt så det blev en trevlig kväll tillsammans med några öl och andra kartingpappor, medan grabbarna cyklade på den närliggande crossbanan.

Vi hade dessutom lyxat till det lite genom att sätta dekaler på bussarna. Skönt, nu slipper man bli misstagen för någon suspekt individ i en vit skåpbil när man kör genom byn hemma 😉

 

Lördagen startade med två träningspass. Det var 30st startande i formel Micro så de blev indelade i två grupper.
Albin och Lucas lyckades sätta de bästa tiderna i sin grupp under bägge träningarna.

När det sedan var dags för tidskörning så höll grabbarna ställningen genom att prestera de två snabbaste tiderna i hela startfältet.
Detta gav således startruta 1 för Albin i de bägge kvalheaten med Lucas bredvid sig på startruta 2.

Till kvalheaten slog man ihop grupperna så nu startade alla 30 tillsammans.
Albin som hade varit snabbast under dagen fick vara Master..

Lucas tappade sin position i starten i bägge kvalheaten. Detta var lite väntat eftersom startposition 2 innebär ytterspår i första kurvan och då är det svårt att ta sig in i fältet när en sån rutinerad förare som William håller tätt bakom Albin.
Så resultatet efter kvalheaten och även startpositionen i förfinalen blev 1:a Albin, 2:a, William och 3:a Lucas.
Dessa tre var de snabbaste förarna under dagen och de skapade en lucka bakom sig i samtliga race men det var tajt racing inom denna snabba 3-grupp.

I förfinalen lyckades Lucas knipa 2:a platsen efter Albin direkt in i första böj efter start. Han hade ju nu fördelen av att ha innerspår efter att ha startat 3:a så nu var det William som drog det kortaste strået med ytterspår. Under varv 2 så lämnade Lucas öppet för omkörning i slutet av startrakan vilket gjorde att William nöp den platsen direkt. Lucas tappade en position ner till 3:e.
Jag blev frustrerad när jag såg Lucas spårval från läktarplats för vi hade pratat om hur viktigt det var att inte lämna några öppningar att bli omkörd. Det visade sig efter racet att han hade gjort det fullt medvetet då han hellre ville ha startruta 3 i finalen, vilket jag också insåg senare att det var mycket bättre. Bra tänkt och planerat av den lille racerföraren!
Albin blev omkörd av William även han när det var nåt enstaka varv kvar. Det hade under hela racet varit en fajt i toppen och de hade bytt placeringar flera gånger. Nu blev slutresultatet i förfinalen William som 1:a, Albin som 2:a och Lucas som 3:a.

I finalen var det tyvärr Albin som fick ytterspår från startruta 2.
Lucas stängde möjligheterna för honom att ta sig in bakom William i första böjen så han hamnade på en 3:e plats.
Albin var sedan uppe och fajtades med Lucas under hela finalracet och stundtals var de jämsides.
Han hade dock inte farten att ta sig förbi och de båda gjorde sitt bästa för att undvika att kollidera och riskera att köra av, trots tajt racing.
När målflaggan gick så blev William 1:a, Lucas 2:a och Albin 3:a…

Jättekul för oss i AMR/Tecno Sweden att få bägge förarna på pallen och jättekul att förarna från SMK Västerås kunde knipa samtliga pallplatser!!