MKR 1 Västerås. VINST!

Årets första MKR tävling gick detta är på teamets hemmabana Västerås, Hälla ring.

Vi bjöds på strålande fint väder. Upplägget denna tävlingen var inte helt optimalt. Andreas var inte tillgänglig pga av jobb. Och jag skulle bli tvungen att ge mig iväg till mitt jobb då förfinalen skulle starta. Arbetet inskränktar för mycket på fritiden, men tyvärr har man inte alltid ett val.

Vi hade tagit tagit behövliga åtgärder och Pernilla (Albins mamma och Janne Lucas Farfar) har under våren tagit ansvarig ledare licens. så de fick vara ansvariga för varsin racerförare denna tävling. Om det skulle behövas meckas i större utsträckning var ingen av dem jätte bekväma med den biten, så hjälpen som kom från Techno Sweden och Adam Skärgård i form av coachning och teknisk support under dagen var mycket uppskattad. Tack Adam!

Träningen på morgonen gick bra och tidskörningen ännu bättre. Pga de många deltagarna (32) delades tidskörningen upp 2 grupper. Albin satte näst snabbaste tid, bara 0.067 sekunder bakom klubbkompisen William Palm. Lucas satte tredje snabbaste tid bara 0.261 sekunder bakom Albin i Q2. IQ1 hade Max Bik trängt sig in på 3 snabbaste tid. Så Albin som 2:a och Lucas som 4:a i tidkörningen.

Förarna delades upp i tre grupper inför kvalheaten A, B och C där varje förare kör 2 heat. Albin som körde i grupp B kom på 1:a respektive 1:a plats. Lucas som körde i grupp A kom 2:a respektive 3:a

Dessa resultat låg till grund för startgridden i förfinalen.

Albin i Master position och Lucas 3:a. Nu var jag tvungen att avvika, inte kul alls.

I förfinalen lyckades Albin hålla sin första placering och Lucas körde om William, de två drog sedan iväg från övriga fältet och kunde defilera i mål som 1:a och 2:a.

Finalen blev nervörs, Albin drog ifrån men Lucas var hårt uppvaktad av William och Thor Sundberg. Lucas hade inte riktigt den farten i motorn som hade behövts i finalen. Efter heroiskt krigande fick han se sig besegrad av William och Thor och kom på en 4:en plats, vilket såklart var ett jättebra resultat. Lite snopet såklart att inte få stå på pallen. Albin höll ledningen ända till mål och stod som segrare i MKR 1. Galet kul för honom och teamet. Nu vet vi att vi kan vinna, vilken självförtroende höjare.

Pernilla och Janne var inte sena med att påpeka att det går minsann bra när inte Robert och Andreas är med….