MKR 2 Enköping

Lördag den 20:e maj var det dax för den andra deltävlingen i MKR serien, denna gång i Enköping.

Albin hade aldrig kört på Enköpings kartingbana och Lucas endast en gång för länge sedan. Vi åkte därför dit på fredags eftermiddagen för att hinna med att träna. Det bjöds på riktigt varmt och fint väder, träningen gick bra och grabbarna hittade spåret runt banan ganska så fort.

Kvällen blev mycket lyckad och trevlig. Vi grillade hamburgare på campingen och grabbarna cyklade och lekte med sina kompisar.

Lördagen bjöd på lite svalare väder vilket var skönt. Träning, tidskörning och heaten gick bra för både grabbarna. I förfinalen gick det riktigt bra och de körde in på 7:e (Lucas) och 8:e (Albin) och fick således dessa placeringar på startgridden till finalen.

MKR tävlingarna i år har präglats av ett stort startfält 30+ kartar och av dessa en hel del oerfarna debutanter. I dagens final kom 30 st till start och det skulle visa sig svårt att få iväg hela gruppen. I första starten snurrade 3-4 kartar i andra kurvan och tyvärr kom Lucas in bakom dessa utan möjlighet till att väja och fastnade i en annan kart. Finalen röd flaggades och det gavs 10 min till att iordningställa kartarna. En av de inblandade hade fått ont i ryggen och ambulanspersonalen blev upptagna med detta (som tur var gick det bra för föraren). Detta kom till tävlingsledningens kännedom just som de släppt iväg startfältet på ett nytt mastervarv. Mastervarvet rödflaggades igen och vi fick vänta en god stund innan ambulanspersonalen blev avlöst av en ny ambulans och man kunde starta finalen igen.

Nu kom hela gruppen iväg och racet var igång. Både Albin och Lucas tappade någon placering under de första varven. På varv 5 var det en ordentlig olycka och det blev återigen rödflagg. Nu beslutades det att microfinalen skulle avbrytas och KZ finalen köras emellan. När microfinalen väl återtogs så blev det rullande start på ett led i de positioner de hade när man flaggade av samt att man drog av fyra varv som de hade avklarat. Lucas ut som 8:a och Albin som 10:a, nu vart vi två timmar försenade och råken började nog tryta hos de flesta.

Lucas körde stabilt och lyckades behålla sin 8:e plats till mållinjen. Albin låg 11 när en kart just framför honom snurrade i en av de sista kurvorna på sista varvet. Han lyckades bromsa och passera på utsidan utan att fastna i den snurrade karten men de som kom bakom lyckades knipa om han på insidan och han slutade på 13:e plats vilket var jättebra i denna kaos final.

Grabbarna var mycket nöjda Lucas fick en stor pokal för att ha kommit topp 10, grattis. Albins 13:e plats var has bästa MKR placering och det på en bana han inte sett förut, grattis.

Som vanligt har grabbarna kört snyggt och schysst hela helgen och de är verkligen något vi alla inblandade på ett eller annat sätt kan vara mycket stolta över.

Grattis också till klubbkompisarna William Palm 4:a och Oscar Lindell 16:e plats.

MKR 3 går den 3:e juni i Rättvik, vi ses där. Eller så kan ni som vanligt följa tävlingarna live på Amigoo.se