Tävling RMC1/Raket cup, Västerås

Hemmatävling 🙂

Vi gör ett inhopp i första deltävlingen i denna serien just för att det är på hemmabanan.
Förhoppningarna från min sida var ganska höga för jag vet att Lucas och Albin är snabba på Hälla Ring och de känner till den väl.
Vädret såg också ut att bli kanonfint enligt prognosen dagarna innan.
Det var fri träning hela fredagen innan tävlingen på lördag, men vi skippade den träningen och koncentrerade oss på att sätta upp depå och ordna med camping så vi skulle kunna ha det mysigt och sova gott i bussarna. Vi gick även till Pizza Hut och åt gott under fredagskvällen.

Mina förhoppningar till en pallplacering fick se sig grusade redan under fredagskvällen då tiderna från dagens träning presenterades. Alla som tränat i formel Micro åkte jättesnabbt och efter att ha studerat namnen på de deltagande och kollat gamla resultatlistor insåg jag att många utav dem tillhörde de snabbaste förarna i Mellansverige!
De presterade tider som var bättre än grabbarnas personliga rekord på banan (och det är inga dåliga rekord som spöar de flesta under normala träningsdagar) trots att effekten i motorerna är sänkt till detta år…
Vi insåg direkt att detta skulle bli en tuff utmaning.

Eftersom denna tävling inte betyder något egentligen så valde vi dessutom att åka på gamla däck vilket ger lite sämre tider bara det…

Under inledningen av racedagen så blev det som förväntat. Grabbarna körde bra men hängde inte riktigt med de snabbare förarna.
Albin var ledsen och tyckte dessutom att karten saknade den vanliga farten och känslan i böjarna och vi kunde se att den understyrde och han fick jobba rejält med att hitta grepp fram.
Det visade sig när vi mätte upp framvagnen med lasern att den stod snett och hjulen pekade galet. Detta var troligen också sviter efter kraschen i Linköping. Robban hade ju jobbat med ramen och bakvagnen och inte tänkt på att det skulle ha hänt nåt fram.

Efter att vi justerat in framvagnen så började farten komma och under förfinalen så kapade Lucas nästan en halv sekund på sitt personbästa och Albin var uppe och nosade på sitt rekord (bara en knapp tiondel ifrån).

De körde in sig på 7:e och 9:e bästa tid och med tanke på de resurser vi har jämfört med många andra så var vi jättenöjda.

I finalen lyckades Lucas hålla sig på position 7 hela racet. Albin hade kört upp sig till position 8 bakom Lucas men blev hårt uppvaktad av Oscar Lindell de sista 4-5 varven. I sista kurvan på näst sista varvet fick Oscar till ett läge och lyckades knipa den där 8:an och skickade ner Albin som slutade på en 9:e plats.

Jättebra kämpat av killarna mot riktigt tufft motstånd och det är roligt att se att de hänger med bra i körteknik, även om vi saknar lite motoreffekt mot de snabbaste teamen som har mer resurser och fler motorer.
En rolig och fint anordnad tävling, men trist av arrangörerna att bara ge de 5 första pris…