Tävling SSK3 Raceweek, Kinnekulle Ring

Ingen har nog längtat efter ett regnrace så mycket som undertecknad!
Inför SSK3 (raceweek 28-30/7) såg det ut som att det skulle kunna bli blött på Kinnekulle hela helgen.
Jag tyckte det skulle vara perfekt att få lite regnträning för alla innan racen på söndagen, men prognosen lurade oss återigen då det blev torrt och varmt både fredag och lördag.
Grabbarna har aldrig fått känna på att köra på riktigt blöt bana i bil tidigare så vi ville ju gärna få nån blöt träning innan första racet.

Denna helgen inleddes med paytest under fredagen. Renault Junior fick två träningspass under dagen.
För Lucas del så passade vi på att använda dessa pass till att rugga in nya däck, både för torrt och regn, så varvtiderna för vår del hade inte så stor betydelse.
Eftersom man körde detta utan transponder så har jag inte koll på varvtiderna för övriga.

Lördag:
Lördagen började med en träning på morgonen.
Lucas fick 3:e bästa varvtid och Albin 7:e under detta pass.

Efter Lunch så kördes kvalet.
Lucas hade under nästan hela kvalet näst snabbaste tid efter Oscar, men Felicia fick till ett bra varv på slutet och petade ner Lucas till en 3:e-plats med marginalen 15 tusendelar.
Albin fick till 5:e bästa tid med ett par tiondelars marginal uppåt och nedåt.

Efter detta så var det hopp och lek resten av kvällen.
Vi gick en tipspromenad tillsammans med Andreas Ekvall som var där och tävlade med sin Ginetta G50. Dock så vann vi inget pris för promenaden trots att jag är säker på att vi hade alla rätt 😉

Söndag:
Äntligen regn!
Det hade regnat stundtals kraftigt under natten och på morgonen så duggregnade det när vi klev upp. Dessvärre slutade det regna en stund innan start, så det var blöt bana, men inte stående vatten.

Foto av Racefoto.se

Race 1
Lucas startade från ruta 3.
Efter första svängen så hade han tagit upp sig till en andraplats och jagade sedan Oscar resten av racet och utökade hela tiden avståndet till bilarna bakom.
I sista kurvan på sista varvet så skulle de varva några förare och då kunde Lucas gå om Oscar, så ut på rakan mot målflagg så var Lucas först. Det hade varit en gulflagg ett par kurvor innan och Lucas var osäker på om det hade flaggats grönt på riktigt sätt. Så han tog det säkra före det osäkra och släppte förbi Oscar igen så han kunde ta vinsten.
Omkörning under gulflagg innebär ju uteslutning ur racet, så det ville han inte riskera.
Det blev ett silver i Race 1 för Lucas med ett par tiondelars marginal till vinnaren och över 24s marginal till bilen bakom.

Foto av Racefoto.se

Albin startade från ruta 5.
Efter de inledande varven så hade han halkat bak en placering och låg på en 6:e-plats. Det blev sedan en intensiv kamp i denna gruppen med Felicia, Tim och William.
Felicia höll tredjeplatsen under 9 varv med resten av gruppen flåsandes i nacken. Hon fick sedan en sladd i tv-krönet och åkte av banan och ut i sandfållan. Hon kunde ta sig ut på banan igen för egen maskin, men hade tappat många placeringar.
Tim tog hand om 3:e-platsen under det som var kvar av racet och Albin hade istället en väldigt spännande kamp med William om 4:e-platsen.
De låg stundtals bredvid varandra genom svängarna och bytte placeringar flera gånger. Hela tiden körde de snyggt och lämnade plats åt varandra.
När de passerade målgången så hade Albin kört om William och kunde knipa 4:e-platsen.

Foto av Racefoto.se

Slutresultatet i Race 1 blev Lucas 2:a och Albin 4:a.

Race 2
Efter lunch så var det dags för Race 2, denna gången på torr bana eftersom det inte hade regnat något mer från tidig morgon.
Baserat på varvtiderna från Race1 så fick Lucas startruta 2 och Albin ruta 5.

Förfarandet i starten var lite tveksamt då Felicia som startade i ruta 7 var upp jämsides med Albin i ett tredje spår direkt när starten gick.
Hon passerade både Albin och Lucas innan kvarnkurvan och gick upp på en andraplats.
Lucas hade en kamp med Felicia om silvret resten av racet och Albin kämpade nästan lika intensivt som i Race 1 med William om 4:e-platsen.

För Lucas del så blev det oturligt då han blev blockerad av en varvad förare mot slutet av racet, så luckan som han minskat kraftigt till Felicia blev nu stor igen. Han hade behövt några varv till för att knipa silvret för han hade mycket bättre fart än Felicia under sista halvan av racet.

Albin kunde återigen ta segern över William och komma i mål som fyra.

Mycket bra kört av grabbarna under helgen och nu siktar vi mot nästa tävling på Gelleråsen den 12-13/8.

Race 1 Raceweek, foto av Racefoto.se