Grande finale SKCC 7 Kristianstad 17 oktober 2020.

Albin tyckte att banan i Kristianstad, Åsum Ring var riktigt bra och kul under SM. Faktiskt bättre än den vi körde Industrikuppen på i Lonato, Italien förra hösten. Anläggningen i helhet är också riktigt trevlig. Så vi beslöt oss för att avsluta säsongen 2020 med SKCC 7 Grande Finale på just Åsum Ring.

En klar och fin höstdag bjöd oss skåne på med en härlig sol som fick den tidiga morgon kylan att försvinna ganska fort.

Vi hade förhoppningar på att det nya chassit skulle passa bra på Åsum även om det inte var så varmt så sätter denna banan däcken och däckstempraturen på prov om man har för mycket grepp i chassit.

Som så många gånger så körde vi ner på fredagen och hann därför inte med någon extra träning utan fick nöja oss med de obligatoriska träningarna på lördagen. De gick bra och vi var kring plats 10-11 med dryga halv sekunden upp till de snabbaste.

Tidskörningen gav P 10, 0,566 sekunder bakom snabbaste tid som sattes av Scott Lindblom 58.508. De flesta av dessa förare har kört massor på denna bana. Så P10 efter att bara ha kört SM här är riktigt bra.

H

Heaten gick också bra fast inget avancemang. P10 och P13. Dessa placeringar gav startruta 11 i förfinalen, vilket är bra för det är innerspår. Bra start på Albin och avancerar ett par platser. tar sedan ytterligare ett par under racet och blir P8 💪.

Startruta 8 i finalen, yttern. Sämre start från yttern tappar ner till P13. Kör sedan upp sig till P11. En riktigt fin tävling och avslutning på säsongen. Synd på startpositionen i finalen men bra kämpat och Albin känner att det finns fart i chassit.