Höstrusket 2020

Albin och Lucas skulle köra varsin dag då Lucas skulle premiär tävla i sin nya Kosmic Kart i nya klassen OKJ. Albin var taggad då de senaste tävlingarna gått riktigt bra och det nya Tecno TR-28 chassit verkar gå ännu bättre.

Det var perfekt höstväder på lördagen för Albin och J60 gänget och dagen skulle visa sig bli mycket behaglig. Söndagen skulle bli en regnig historia för Lucas. Under Lördagen stämde allt och Albin var snabbast på de båda inledande träningspassen med Wille Neiman tätt bakom.

För Lucas såg det lovande ut på träningarna. Han var 5a i båda träningarna i regnet av det 9 kartar stora fältet (faktiskt ganska stort för OKJ i Sverige där deltagandet har varit dåligt men nu på uppgång)

I tidskörningen satte Albin det snabbaste varvet som skulle visa sig bli dagens snabbaste i J60, 38.557.

Sedan vann Albin båda heaten, förfinalen och finalen. Det var stundtals jämt mellan Albin och Wille. Wille var upp och förbi vid ett par tillfällen men till sist var det inget snack Albin vann finalen med halva start och mål rakan.

Grattis till Wille som tog andra platsen och Simon Kumlin som med Albins gamla Tecno scout-15 tog en fin tredjeplats.

Lucas lyckades Kvala jättefint med 42.500 som räckte till en en 4e plats. I heaten fick Lucas då starta på ruta 4a, yttern och tappade en position I heat ett och kom P5. I heat två hade han det lite kämpigt med de lite mera vana OKJ förarna samt en motor som inte gick som den skulle och slutade 7a. Förfinal, hängde med på sin plats. Svårt att hitta omkörningstillfällen på hala och regniga Hällaring. I mål som P6 som blev startposition i Finalen, yttern igen som är svår. Lucas lyckades bra i finalen och kom i mål som 5a. Riktigt bra gjort i nya karten och klassen.

Albin fick Pris i form av pokal, Pommac, 1000 kr i presentkort hos Radne för vinsten och ett sett däck för snabbaste varv.