MKR 4 Södertälje.

Lördag 15:en juni Södertälje, Tuvängen. Ensamma, arrive and drive.

Ja det var inte mycket som gick som det brukar inför denna tävlingen. Andreas hade inför MKR 3 lyckats dra av sin högra bisepsmuskel under en kartträning i Enköping. Jag hade svårt att få ledigt från jobbet. Lyckades till sist få edigt men bara just lördagen. Så pga logistik och Andreas nyopererade arm valde Andreas och Lucas att stå över denna tävlingen.

Albin och jag åkte hemifrån kl 0530. Magnus och Isak Askhed hade varit vänliga och lånat ut deras färdigresta depåtält till oss. Så det var bara att packa ur bussen, anmäla och besikta. Det var faktiskt ganska skönt att slippa ordna campingplats då det är mycket trångt på Tuvängen.

Det bjöds på strålande fint väder.

Träningarna gick ok P9 och P7. Sedan hittade de andra mer fart i tidskörningen så trotts att Albin förbättrade sin tid blev det bara en P13.

I heaten tappade han några platser i starterna men tog sig upp till P13 i båda heaten så han startade förfinalen från P13.

 

I förfinalen så är det kontakt mellan två kartar framför Albin i starten och han lyckas undvika kollision men får gå på yttern och tappar placeringar till bla nr 10. Albin är snabbt uppe på P11 och fightas om P10 med långsammare nr 10 som kör väl defensivt och byter tex spår flertalet gånger uppför backen flera varv i rad. När Albin till sist tar sig upp klart jämsides på innern in i högern efter backen så lämnar inte nr10 plats utan tvingar Albin upp på den höga kurbsen som är där i utgången ner för backen. Han rorerar luften och blir stående på gräset utanför banan. Han lyckas ta sig iväg igen men kommer då in P19. Nr 10 får en varning för ljust kjörning men vad hjälpte det oss.

Arg och förbannad gav sig Albin den på att försöka ta sig upp så många placeringar som möjligt i finalen.

Han lyckades riktigt bra och körde upp sig till P12 och körde om nr 10 som startade P12 det var nog det största målet han hade. Lyckades med att sätta 4.e snabbaste varvtid i finalen med all trafik. 👍

Stolpe ut lite granna denna gång men bra läropoäng.

Vi märkte fort hur mycket vi saknade Andreas och Lucas på tävlingen, hur mycket nytta och glädje vi har av att vara två tävlande ekipage när det är som det brukar.