MKR 2 Linköping.

Den 19:e maj var det dax för den andra deltävlingen I årets MKR serie. Denna gång på den mycket fina anläggningen Linköpings motorstadion, Sviesta.

 

Denna helg så gick J60 tävlingen på söndagen. Vi åkte ner på lördags eftermiddagen och gjorde i ordning. Anläggningen här bjuder på fina gräsytor med asfalterade gångar och vi hittade bra platser för kombinerat boende och depåplats, villket uppskattas mycket. Janne och Inger kom också ner för att titta på. De serverade oss med utmärkt mat under hela vistelsen vilket betyder mycket. På söndagen fick vi också besök av Albins farfar Rolf.

Det regnade under natten, på morgonen var det uppehåll men banan var dock blöt. Det började torka upp men långsamt. Under träningarna körde de snabbaste på regndäck medans vi valde att vänja oss vid slicks på banan, även om de var ordentligt mycket halare i början på den fuktiga banan. Vi trodde att vi borde ha en fördel av det senare under dagen då det skulle torka upp men banan fortfarande skulle vara kall och hal ett tag. I träning två var grabbarna Lucas P8 och Albin P13 i det 19 förare starka startfältet. Med det var väntat och vi hade en bra känsla.

 

I tidskörningen var planen som vanligt att försöka hitta en snabb rygg att börja åka efter. Vi ställde upp enligt den lottade gridden. Albin stod bakom Carl Karlsson som normalt är mycket snabb. Karlsson väntade med att åka ut och resten passerade Albin på hans vänstra sida utan att han kunde hänga på, fast bakom Karlsson. Lucas kom iväg bra från det vänstra ledet. Då Karlsson åkte ut kunde inte Albin hänga på då han hade nya däck som är lite hala de första varven och Karlsson hade skrubbade med bättre fäste. Albin fick sedan aldrig någon bra rygg att jaga och fick nöja sig med P10. Lucas gjorde ett bra kval i klungan med de snabba och kom P5.

I heat 1 kämpade båda på bra och körde upp sig till Lucas P4 och Albin P7. Nu var det torrt och greppet började infinna sig. Extra roligt denna helgen var det att se att Lucas hade riktigt bra fart jämfört med tidigare tävlingar i år. Till denna tävlingen hade han fått ett nytt chassie (Tecno givetvis) men det uppdaterade shassiet som kom 2018 verkar passa J60 bättre än det tidigare som vi inte lyckades få riktigt samma fart med i denna klassen, det var dock överlägset i klassen micro.

I heat 2 gick det bra för Lucas han hänger bra med däruppe med sitt nya shassie och kör in som P5. Albin gjorde en jätte bra start och avancerade i fältet. Halvvägs igenom heatet blev han avtryckt igen i kurva två, inte glad. kom i mål P13.

Startgridd final.


I finalen tappar Lucas en position till Adolfsson som fått till riktig raketfart i finalen och är P5 över mållinjen och Albin tar sig upp en plats till P9.

Om vi summerar tävlingen så har vi lärt oss en hel del och vi ser ju detta som ett läroår i J60.

Kul att Lucas nya shassie fungerade som vi hoppats på. 🙂