MKR 1 2019.

Då var årets första serietävling i mellansvenska kartracingserien (MKR) avklarad. Lördagen den 4:e maj gick MKR 1 på Enabanan i Enköping.

Andreas jobbade så Janne var chefsmekaniker för Lucas. Vi hade varit och tränat på banan tidigare i veckan så vi gjorde i ordning camping och depå på fredags eftermiddagen. Natten blev kall med flera minusgrader men båda bussarna klarade att hålla värmen bra med diselvärmarna.

Morgonen var kall men torr, skönt för det hade lovats regn under natten. Träningarna gick bra ock grabbarna låg bra till Albin P3 38.167 och Lucas P4 38.235

När tidskörningen börjar så har det blivit lite varmare både i luften och banan. Det går ganska bra nu också. Albin får 6:e snabbaste tid 38.103 och Lucas 10:e 38.195 av de 15 som deltar. som ni ser så är välidgt små skillander. Snabbast är Linus Granfors på 37.675.

 

I kvalheat 1 så håller de sina possitioner och kommer i mål som 6:a och 10:a. Albin är nöjd med sin kart och känner att han hänger med däruppe men det är svårt att köra om, alla är snabba och duktiga. Lucas känner att motormässigt känns det bra men han tappar i de kurviga partierna. Vi får jobba lite på  Lucas chassie.

I heat 2 känns det likadant för Lucas men han lyckas med en P8. Albin har otur och blir avtryckt i samband med en fin omkörning, snurrar och hamnar i gräset. Han lyckas ta sig upp på banan igen och slutför på P12

I förfinalen så är det tät racing och båda håller sig på banan. Albin kommer i mål P8 och Lucas P12.

På grund av en bestraffning som drabbar en av förarna framför våra grabbar får de starta P7 och P11 i finalen vilket ger innerkurva i första sväng, att föredra framför yttern.

I finalen så får D. Finnäs som startar just framför Albin tekniska bekymmer på mastervarvet och kommer ej till start, synd. Vid starten så lämnar Albin den platsen tom med lucka fram till kart som startar P3, helt enligt regelboken. Det som då händer är att 8.an och 10:an från ytterstartled kan tränga sig in i den luckan och Albin tappar två positioner i starten. Han lyckas dock med två fina omkörningar och kommer i mål P7 i finalen. Lucas gör också ett fint race, kommer om en kart och kommer i mål som P10.

En bra tävling som överlag gav oss många svar och några grubblerier. Motormässigt är vi med på banan. Även om vi har mycket kvar att lära så har vi en bra grund. Vi upplever de bådas chassien som mer olika varandra i J60 än i micro som vi körde förra året. De är av lite olika modell av Tecnos 950 och vi får jobba lite med speciellt Lucas chassie så han får upp tempot i kurvorna. Detta blir ju lite av ett läroår i denna mycket potenta och jämna klass. vi ser fram emot de kommande sju deltävlingarna. Nästa blir i Linköping den 19 maj.