Tävling MKR 5 Södertälje

I helgen var det dags för den femte deltävlingen i MKR-serien efter en månads sommaruppehåll.

Södertälje var värd denna gång och vi åkte dit på fredagen innan tävlingen som kördes på lördagen för formel Micro.

Vi hann tyvärr inte träna på fredagen då vi kom iväg sent pga jobb. När vi kom fram var det svårt att hitta en plats för bussen på den lilla platsen för camping som fanns att tillgå. Vi hittade till slut en plats längst bort från banan och började lasta ur depågrejerna.

Vi började med att anmäla grabbarna och besikta kartarna inför morgondagen.

Det visade sig snart att det var lika besvärligt att hitta en plats för depåtälten som för camping och ingen ansvarig fanns på plats för att hjälpa till heller. Det började nu bli sent och eftersom vi var trötta så bestämde vi oss för att slå upp tälten längs en grusväg på andra sidan banan i förhållande till bussen. Det blev ett väldans bärande av grejer mellan bussen och tälten och när klockan var över 21 gav vi upp för kvällen.

När vi vaknade på tävlingsdagen så var det uppehåll och torr bana.

Efter det obligatoriska förarmötet så var det dags för träning nr1. Det var 29st anmälda i klassen.

Lucas öppnade starkt med att köra in på 5:e snabbaste tid och Albin som inte fått tillfälle att köra på denna banan nyligen fick 19:e snabbaste tid.

När det sedan var dags för träning nr2 så var det fortfarande upphållsväder men det hade kommit en kort skur så banan var lätt fuktig och kall men inte blöt nog för regndäck. Lucas lyckades dock få till en strålande tid och kom in med näst snabbast varvtid. Albin hade också fått upp farten lite och kom in som 17:e snabbast.

Efter träningarna var det dags för tidskörning. Typiskt nog så öppnades skyarna ca 15 minuter innan start. Detta skulle bli utmärkande för resten av dagen med uppehåll och sol mellan racen,  och ösregn precis innan start ☹️.

Tidskvalet kördes alltså i regn efter att vi stressat med däcksbyte och regninställningar. Det blev lite av ett kaosrace med många snurrar och avåkningar där ingen av grabbarna fick några fria varv för att de ständigt hamnade bakom folk. De fick ändå till tider som placerade Lucas på startplats 15 och Albin på startplats 16 i kvalheaten.

I de bägge kvalheaten som kördes i regn hamnade Lucas på plats 13 i heat1 och plats 20 i heat2 efter en olycklig snurr. Albin kom in på plats 19 i heat1 och på plats 12 i heat2. Detta gav dem startruta 15 för Albin och 16 för Lucas i förfinalen.

Med regnet fortfarande smattrande strax innan start (från tidigare upptorkande och sol) så var det dags för förfinal.

Lucas körde upp sig bra och lyckades komma i mål på en 11:e plats. Albin hamnade tyvärr bakom en krasch men tog sig i mål med en 17:e plats. Dessa platser blev ju således deras startpositioner i finalen.

I finalen så hade regnet lugnat ner sig men det var fortfarande blöta partier med pölar som gjorde att hela startfältet valde att åka på regndäck. Återigen så blev det krascher när folk snurrade men grabbarna lyckades ändå köra upp sig nån placering. Lucas kom i mål på plats 10 och Albin på plats 16.

Efter några utdelade tidstillägg pga front fairing på två förare över Lucas i listan,  så blev slutresultatet plats 8 för Lucas och plats 16 för Albin.

Lillebröderna var med under lördagen och hejade och härjade i depån 👍

När det var dags för prisutdelningen så hade solen kommit fram och det blev varmt.

Detta var en utmanande tävling både med tanke på det retsamma vädret, platsbristen och de eviga uppförsbackarna att putta kartar och utrustning uppför. Organisationen skulle verkligen kunna förbättras runt tävlingen framöver.

Trots detta är vi nöjda med helgen och vår egen insats. Nu tar vi nya tag till MKR 6 med ett litet inhopp i Uppsalas klubbtävling innan..