Tävling Järfälla MKR8 Final

Idag var det dags för MKR-final i Järfälla. 

Dagen började som vanligt med två träningspass följt av en tidskörning där Lucas lyckades få till 17:e bästa tid av 29st startande. Lucas klubbkompis och vapendragare Albin Gustafsson #75 körde in på 24:e bästa tid men tyckte inte att motorn presterade som den skulle. Det visade sig senare att han hade rätt då Robban upptäckte att hans insugningsgummi var spräckt och lyckligtvis kunde han köpa ett nytt och byta på plats. Efter detta gick Albins maskin som den skulle och det märktes även på tiderna.

Efter tidskörningen så var det dags för kvalheaten. Lucas och Albin plockade placeringar i varje race men hamnade ändå alltid i sista startled i nästkommande heat för att tävlingsledningen av misstag hade placerat två av de andra debutanterna som nationellt tävlande vilket innebar att grabbarna fick köra om samma tävlande i varje race 😮 

Vi brydde oss inte om att klaga på detta eftersom denna tävling inte betyder så mycket placeringsmässigt utan genomförs för vår del mest för att få erfarenheten och för att bli av med debutantramen.

Tyvärr blev det en kollisionsincident i kvalheat nr2 där en kart voltade och träffade en annan förare i huvudet. Föraren i den påkörda karten fick föras till sjukhus med ambulans men klarade sig som tur var utan allvarligare skador. Heatet rödflaggades dock och det blev en lång väntan och en märklig ”slow start”-procedur vilket innebar att starten gick med alla kartar på ett led. Albin och Lucas som hela tiden vill göra rätt och inte fuska till sig placeringar hamnade sist i ledet och lyckades bara köra upp sig ett par platser på de 4 varv som var kvar av heatet.

Bild från Facebook ”Ingen sommar utan karting”

När det sedan var dags för förfinal fick Lucas och Albin som vanligt starta i sista led pga tävlingsledningens miss. De genomförde dock ett kanonrace och Lucas plockade placering efter placering med Albin hängande tätt bakom sig som följde med upp genom fältet. När målflaggan gick så hade de kört upp sig till en 21:a respektive en 22:a plats vilket även blev deras startpositioner i finalen.
I finalen så gick det bra för grabbarna och ett tag var de upp som 19 och 20, men ett litet misstag från Lucas sida skickade ner honom på en 23:e plats när målflaggan gick. Albin som inte gjorde några misstag utan körde klockrent hela heatet kom i mål på en välförtjänt 20:e plats.

Bild från Facebook ”Ingen sommar utan karting”

En strålande insats av 2 debutanter som snart är redo att tävla nationellt!