Tävling KS3 Uppsala

Idag körde vi klubbserietävling nr3 av 4 på Rörken Ring, Uppsala.

Vi fick som vanligt trevligt sällskap av Albin #71 med sin pappa Robban. Grabbarna var i vanlig ordning de enda som inte har denna banan som hemmabana.

Under dagen hade jag jobbat febrilt med att plocka över alla grejerna på det nya chassit. Pga tidsbrist så hann vi inte testa igenom grejerna ordentligt innan tävlingen. Lucas var inte nöjd med chassit eller motorn under hela tävlingen men jag lyckades få till det hyggligt iallafall mellan racen men man kunde se att han inte hade samma fart och grepp som i Borlänge.

Grabbarna gjorde ändå en kanonfin tävling. Lucas kom på en delad 3:e placering men fick efter lottning en 4:e plats. Hela lottningsförfarandet tycker jag är väldigt märkligt. Har man samma poäng så ska det i min värld vara just en delad 3:e plats och inte avgöras med lottning.

Albin kom därefter på en fin 5:e placering som på samma sätt som för Lucas egentligen var en delad 4:e plats. De placerade sig därmed före hemmaförare både debutanter och nationella. Jättebra presterat av bägge grabbarna 👍

Vid nästa tävling avgörs totala serieresultaten och även pris för bästa debutant som Lucas just nu ligger bäst till att ta hem.