Klubbmästerskap SMK Västerås 2018

Den 20 oktober hade vi säsongsavslutning och klubbmästerskap i SMK Västerås.

I klubben har vi en gokart sektion och en mini-moto sektion så det var många förväntansfulla förare både från den tvåhjuliga världen såväl som från den fyrhjuliga. Denna dag kan alla familjemedlemmar vara med och känna på den där kittlande tävlingsnerven. Tävlingsklasserna var följande:

Tävlingsförare under 13 år. Tävlingsförare över 13 år. Damer och sist men inte minst herrar.

Det hela brukar vara en väldigt trevlig dag där vi kör kart, grillar hamburgare och umgås. Det blev det i år också. Till en början lyste solen och vädret var strålande. Mot eftermiddagen drog fuktdisen in och det blev lite ruggigare väder.

Det var halt på morgonen. tävlingen bestod i ett träningsheat, tidskval och final.

I klassen under 13 var det Albin och Lucas som körde i AMR teamet. Det gick bra men dessa stora tunga hyrkartar som vi alla kör med på KM:et är ganska långt ifrån vad de är vana vid. Nytt för i år var också att kartarna bjöd på möjligheten att viktas så att alla tävlade på ett mera rättvist sätt. Detta gjordes i alla klasser utom damklassen då damerna hade något emot att ställa sig på vågen;)

Bra kört av grabbarna. De fick starta Lucas P6 och Albin P10 i finalen. De körde upp sig och och gick över mållinjen som Lucas P4 och Albin P6. Pernilla hade riktigt bra fart hela dagen och kvalade som P3. I finalen var hon uppe på P2 men fick släppa mini-moto tävlingsföraren Josefine mot slutet och gick i mål på en mycket fin pallplats, 3P. Andreas som brukar vara vårat säkra kort hade i år otur med datumet och befann sig på jobbet. Själv tyckte jag att träning och kval gick ganska bra, bara inte fort nog:) för att ta mig till A-final direkt i det stora startfältet. Fick köra B-final och försöka ta mig till A-final. I B-finalen blev jag tryckt av banan då jag försökte ta mig upp på P5 , där slutade mitt race.

Vi hade en otroligt rolig och trevlig dag. Avslutningen fortsatte sedan med middag och prisutdelning i klubbhuset. Där bjöds på god mat och trevligt sällskap.