Mulle Meck riktar chassi!!

Det man inte har i kroppsvikt får man ha i tunga maskiner! 🙂

Det här med att rikta chassin som blivit sneda kan vara lurigt. Har man tur så har ramen blivit sned på endast ett ställe eller vridit sig i ”midjan” och då är det ganska lätt att mäta upp krokigheten och rikta det om man har ett bra mothåll.

Jag har råkat ut för krokiga ramar några gånger under årens lopp och jag brukar ta för vana att kolla igenom chassit minutiöst vid vinteröversynen även om det inte varit inblandat i nån krasch.

Lucas kart som han kört under året har varit inblandat i en krasch och jag visste att ramen var sned (se blogg om MKR7 Järfälla).

Jag mätte upp ramen hemma på pannrumsgolvet som jag vet är rakt och slätt. Efter en del klurande och mätande så insåg jag att det var snett både fram och bak, inte så mycket men dock sånt man vill åtgärda om man nu ska lacka och fixa till ramen.

Vad gör man då om man är ensam hemma med barn, lite förkyld och varken har tid eller ork att åka iväg till verkstaden?! Jo, i sann mullemeckanda så tager man vad man haver! 🙂

Jag tog lastaren på traktorn som tving och mothåll. Gafflarna som då var helt vågräta (uppmätt) blev en perfekt referens för mätning.
Hela konceptet fungerade bättre än förväntat och ramen blev spikrak, eller, iallafall inom 1mm tolerans.

Jag tror jag ska göra så här varje gång framöver…