MKR 6 Katrineholm.

Ömsom Regn ömsom Sol!

Vi borde vara vana vid det här laget. Mycket upprepar sig gång på gång i MKR serien 2017.

Då vi kom på fredags em var det som vanligt full kaos och total anarki på kampingen/ depån. Vi tog två platser bredvid toalett/dusch faciliteterna och drog i handbromsen, slog upp tält och hela baletten vid bussarna. Helgen skulle börja med soligt och fint väder på fredagen för att som vanligt bli regn och sol på tävlingsdagen, som vanligt alltså.

Träningen på fredagen gick riktig bra. Albin och Lucas hittade rätt ganska fort och körde bra. Albin tyckte att det här är en av de roligaste banor han kört, och det syntes. Han hittade många bra omkörningstillfällen på den här banan som svänger hela tiden och är väldigt teknisk.  Lucas hade lite snabbare varvtider då han slapp trafik men svårare att ta sig om. Vi trodde att detta berodde på att Albins Kart var drevad med lite högre utväxling och drevade därför upp Lucas kart också.

Kvällen bjöd på underbart väder. Grabbarna lekte med alla sina kompisar. Vi grillade en god köttbit och belönade oss själva med varsin kall. En riktigt bra kväll med andra ord.

Lördagen började med att jag vaknade kl 0330 av att himlen öppnade sig och regnet dånade mot taket på bussen! Regnet höll i sig hela förmiddagen och all träning gick på en bana med stående vatten och ett kontinuerligt skyfall.  Lagom till tidskörningen hade det slutat regna men banan var fortfarande ordentligt blöt och alla fortsatte att köra med regndäck. Vår killar var i grupp 1 i tidskörningen, Albin fick 6:e bästa tid deras grupp 40.880 och Lucas 7:e 41.048. Grupp 2 hade mycket bättre förutsättningar då banan hunnit torka upp väsentligt. Därför saxades resultaten av tidskörningarna av grupp 1 och 2. Albin körde heaten i grupp A och  Lucas i grupp C. I grupp A+B körde Albin in på en fin 6:e placering och i B+C körde Lucas in på fin fina 7:e placering. I det avslutande A+C blev det Albin 6:a och Lucas 7:a. Lucas tid var den 2:snabbaste.

                                       

Dessa fina körningar gav dem startplats 9 för Albin och 10 för Lucas i förfinalen! Nu var det torrt och slicks på, race time….

.    

De körde otroligt fint och båda körde upp sig en placering inför finalen 8: och 9:a. Albin satte 3:e snabbaste tid i förfinalen. Riktigt kul att det börjar släppa ordentligt även för Albin. De fick nu alltså starta på plats 8:a för Albin och Plats 9:e i finalen. Äntligen verkar ett topp tio resultat vara nåbart även för Albin.

                                       

Starten gick bra och Albin knep en placering, tyvärr blev Lucas omkörd av en kart men kom iväg de viktiga första varven utan incidenter. Sen följde bra racing fram till varv 5 då Albin blir brutalt påkörd av bakomvarande in i sista kurvan innan start och mål rakan. Albin snurrar ett halvt varv och får den andra karten ända upp på motorn, inget snack om vem som körde på vem där inte. Albin kunde fortsätta men låg nu sist och kom ohjälpligt näst sist i finalen (den påkörande karten fick bryta). Lucas blev också drabbad då han kom just bakom denna incident men lyckades väja och köra runt på utsidan men tappade 7 placeringar på det. Han gjorde sen en heroisk uppkörning och körde in på en fin 10:e plats. En liten tröst i detta antiklimax var ändå att Albin återigen satte 3:e snabbaste tid i finalen. Albin var såklart ledsen och besviken efteråt men ändå vid gott mod då han känt och alla sett att han hade grymt bra fart hela helgen. Vi alla tyckte bara att det kändes så onödigt, men detta ingår också i livets hårda racingskola. Bara att bryta ihop och komma igen till MKR 7 i Järfälla den 02 september.

             

Väl mött där!