KM Smk Västerås Karting

Idag körde vi klubbmästerskapet som SMK Västerås anordnar årligen på Hälla Ring.

Det var första gången jag och Lucas kunde deltaga. Tidigare år har alltid arbetet kommit emellan, vilket var fallet för familjerna Ullberg och Gustafsson detta året.

Det var ca 90st anmälda totalt och hela tävlingen kördes med klubbens hyrkartar. Lucas körde i klassen ”Ungdomar under 13 år” och jag körde i klassen ”Herrar”. I dessa klasser var det nästan 30st deltagare i varje så det blev A-, B- och C-final i bägge klasserna.

I tidskörningen körde Lucas till sig en startplats i B-finalen och jag lyckades få till tredje bästa tid vilket placerade mig i A-final.

I B-finalen lyckades Lucas köra upp sig till en andraplats innan racet var över. Han låg som 4:a under stora delar av racet men lyckades få till ett par fina omkörningar under näst sista varvet.

Detta var Lucas första gång i klubbens hyrkartar och jag tyckte han skötte det strålande! Hans varvtider i B-finalen låg på samma nivå som de snabbaste i A-finalen.

Dagens snabbaste tid i samtliga klasser satte Emma Pohjonen som vann före Lucas i B-finalen 👍

Själv tog jag mig upp i ledningen på första varvet i A-finalen och lyckades hålla den ledningen in i mål vilket gav mig en guldpokal i herrklassen. 😀

Jag försvarade därmed AMR:s heder där chaufför Ullberg tog hem guldet till oss 2014.

Efter tävlingen var det fri körning och Lucas tog några varv i klubbens dubbelkart tillsammans med kompisen Benjamin…

Det var en lyckad och trevlig dag som avslutades med middag och prisutdelning på klubben.