Tävling MKR6 Borlänge

I helgen var det mkr6 i Borlänge och Lucas körde. Han tävlar som debutant vilket innebär att han får starta sist i kvalheaten oavsett placering på tidskörningen.

Vi campade vid banan och för första gången bodde hela familjen och hund i bussen. Det gick jättebra och barnen hade roligt hela kvällen när de sprang runt och letade pokemons med kompisarna.

På tävlingsdagen flöt allting på bra. Lucas fick 11:e bästa tid på tidskörningen (av 22st). I kvalheaten fick han starta först bland debutanterna på 19:e plats.

Han plockade placeringar i båda kvalen och slutade 14:e resp. 16:e. Detta gav en startplacering på 16:e plats i finalen.

I finalen började det dugga när de var uppställda för start. Jag gjorde några snabba justeringar för att hitta grepp men behöll slicksen på. I starten tog han ett par placeringar och körde sedan som en kung och tog sig en stund upp som 7:a. Tyvärr tappade han igen ner till 10:e plats och på det sista varvet så pressade han hårt för att ta 9:e. I näst sista kurvan gick han in hårt och helt plötsligt hade det torkat upp och blivit så bra grepp att karten gick upp högt på två hjul. Den gick så högt att han var nära att slå runt och han hade inget annat val än att styra ner karten blixtsnabbt och köra ut i gräset där det tyvärr fanns ett staket som han körde in i med full fart.

Sekunderna därefter var inte roliga för oss som stod och tittade på. Funktionärerna hade missat Lucas som satt fastkilad under staketet med karten så vi i depån fick vissla och skrika så funktionärerna fick syn på honom.

Det visade sig sen när han gick ur karten att han klarat sig hyggligt bra. En lätt stukad fot och såklart besviken över att ha tappat racet på sista varvet och att karten var trasig. Den fick åka släpvagn in och var ej körbar längre.

Vi föräldrar var ju såklart otroligt lättade att han hade klarat sig utan några större skador.

Slutplacering blev plats 20, men sättet som han hade genomfört tävlingen på och plockat placeringar med fin och schysst körning gjorde att vi alla var vid gott mod iallafall. Vi hade bra fart i motor och chassi och Lucas kände att han kunde matcha de mer erfarna förarna.

En toppenhelg sånär som på sista varvet 😉