Avslutande träning Hälla

Igår så körde vi vad som förmodligen är säsongen sista träning.
Det var 4st micro, en mini samt en cadetti på plats.

Det blev en jätterolig träning med snabba race av jämna förare. Det kördes mastervarv och fightades ända till mörkret för länge sedan tagit över och vi vuxna fick avbryta träningen då vi inte längre kunde se alla kartar på banan. Alla förarna körde snyggt men hårt och även Albin som kör cadetti fick vara med på start med mastervarv.

För Lucas del blev det en revansch efter Höstrusket där han blev besviken och ledsen då inte kart och körning gick som han hade hoppats. Även om vi gått in med inställningen att genomföra tävlingen som en första lärotävling i klassen med målet att bara ta oss i mål, så blir det tungt för en ung kille med vinnarskalle att ta såna motgångar trots att det ju faktiskt är en nyttig lärdom.

Igår på träningen fick han testa att åka fort med mini-krök på motorn. Det gick då väldigt fort runt banan och han pressade karten hårdare och hårdare och ville aldrig sluta köra. Efter 35 varv utan att kliva ur karten kom han in överlycklig i depån med den fina varvtiden 39,98s.

Mot förarens protester så bytte chefsmekanikern (undertecknad) sedan tillbaka till micro-krök och trots kall bana men med hjälp av det boostade självförtroendet så körde Lucas in ett personbästa på 42,3s och kunde lämna kanske årets bästa träning och roliga kartingkompisar med glatt humör och en längtan till en ny säsong i vår.

Eddie har verkligen toppat formen till slutet av säsongen. Redan innan denna träningen så har han kört många snabba varvtider med 42,6s som personbästa.
Det verkar som att chefsmekaniker Ullberg också fått rejäl fart i grejerna.
Strulet med motor och chassi som noterats under säsongen är som bortblåst så det bådar ju onekligen gott inför nästa år.

På återhörande…