MKR 8 Final slut

DSC_0798

Nu är helgens tävling över…
Det har varit en intensiv helg med mycket riggande av depåer och campingplatser, mekande, tidspassning till körningar och besiktningar etc.
Det har varit väldigt roligt och lärorikt för både föräldrar och små förare.
En sak tar vi med oss till nästa gång, man bör ha en heldag innan första tävlingsdagen för att komma i ordning med allt på en så här stor tävling som under en dag uppgick till ca 200 ekipage. Varje startande ekipage drar ju med sig en massa folk och utrustning (tält, husbilar, husvagnar etc) så det var väldigt ont om plats i allmänhet. Denna gången åkte halva teamet dit kvällen innan för att rigga allt och det blev lite väl stressigt.

Det var 22 förare i klassen Cadetti som Lucas och Eddie kör så de blev indelade i två grupper på förmiddagens träningar och tre grupper på eftermiddagen då heaten kördes. På eftermiddagen mixade man bland de tre grupperna så alla fick köra mot alla någon gång under dagen. Totalt blev det 7 race för varje förare. Det gällde att hela tiden hålla koll på i vilken grupp man blev placerad och när man skulle ställa upp för start.

Lucas var tyvärr inblandad i en rejäl kollision på morgonens träning nr2 (dock inte hans fel) och råkade ut för ett haveri på karten som innebar att vi fick byta i stort sett alla delar i framvagnen och en krökt rattstång. Chassit fick sig också en törn så resten av dagens race fick köras med en kart som är sned i chassit och förmodligen kändes lite annorlunda än vanligt. Kraschen satte vissa spår i skallen på Lucas också och detta märktes på både fart och viljan att köra om under tajta förhållanden. Han backade hellre av än tog en fajt vilket inte är likt honom.

Eddie körde bra under hela dagen men hade en liten sammanstötning med en annan kart även han. Det resulterade i att frambumpern på Eddies kart slets loss och kilade in sig framför däcket och det blev nästan omöjligt att styra åt höger. Allt som allt en intensiv helg med ganska tuff körning på banan.

Tobias Alexandersson #44 som också tävlar för SMK Västerås körde bra under dagen och klarade sig utan större haverier. Tobbe körde in en 4:e plats som bäst i ett av eftermiddagsheaten.

Placeringsmässigt gick det ”sådär” sett över dagen för AMR.
Lucas lyckades som bäst köra in en 3:e plats i ett av eftermiddagens heat. Efter dagens slut så kan vi nog konstatera att teamet hamnade någonstans mitt i fältet totalt.
Vi är ändå nöjda och för att vara den första riktigt stora tävlingen så gick det bra sånär som på ganska omfattande reparationer.

Nu ser vi fram emot klubbtävlingen i Uppsala i oktober som förmodligen blir den sista tävlingen för säsongen för oss.

Tack för besöken vi fick under dagen av bekanta 🙂