Sverigecupen/Mästarmötet Linköping, VINST

I helgen som var körde vi Sverigecupen/Mästarmötet i Linköping där toppförarna från Sveriges olika serier gjorde upp om vem som är snabbast i landet.

För team AMR/Tecno så var detta höjdpunkten på året och när röken lagt sig efter finalen så stod Lucas högst upp på pallen med teamkompisen Albin bredvid sig på silverplats 🏆🏁🍾.

AMR/Tecno således snabbast i Sverige i formel Micro 2018!

Fredag 28/9:

Vi hade tagit ledigt från skolan på fredagen innan tävlingen för att hinna träna på banan.

Vi startade hemifrån på morgonen och kom fram till Linköping vid lunchtid.

Vi riggade depå vid bussarna på samma ställe vi stod året tidigare vid MKR.

Linköping motorstadion är en väldigt fin anläggning och en av få kartingbanor vi varit på där camping sker på välskötta gräsytor omgivna av asfaltsvägar, så man slipper pressa fram kartvagnen över dåliga grusplaner.

Träningarna under fredagen gick bra och vi kände att grabbarna hade bra fart. Albin körde snabbaste tiden, 3 hundradelar snabbare än William Palm. Lucas tid var bara 2 hundradelar efter Williams, så det var väldigt tajt mellan MKR-förarna.

På kvällen åt vi en brakmiddag och hade trevligt i förtältet till Janne och Ingers husbil, eller ”trossvagnen” som vi kallar den 😁.

Lördag 29/9 Raceday:

När vi vaknade efter en kall natt var det frost i gräset och endast någon enstaka plusgrad ute.

Första träningen gick hyffsat och trots kall och fuktig bana så var det förvånande bra grepp. Lucas fick 4:e bästa tid och Albin 5:e bästa.

Träning nr 2 gick lite bättre då Albin fick 3:e bästa tid följt av Lucas på 4:e. Det var bara William, Albin, Lucas och Ludvig Fransson som lyckades komma ner på 54-sekunders varvtider.

Sen var det tidskörning…

Återigen var det bara SMK Västerås trion och Ludvig som kom ner på 54-sekunders tider. Lucas hade 3:e snabbaste följt av Albin på 4:e.

I kvalheat 1 så tog SMK:arna kommandot och knep de 3 första platserna i ordningen William, Lucas och Albin när målflaggan gick. Ludvig låg som fjärde i hasorna på Albin, sen var det en rejäl lucka ner till 5:e-platsen.

I kvalheat 2 så var det återigen SMK Västerås först över mållinjen med Lucas i spetsen följt av William och Albin. De tre var i en egen ledarklunga med en stor lucka ner till 4:an.

I förfinalen fick Lucas starta i pole position, William i ruta 2 och Albin i ruta 3.

I samma ordning kom de sedan över mållinjen efter 14 körda varv med riktigt nervpirrande racing (miss i arrangörens varvräkning för det skulle vara 12 varv). Ludvig låg som 4:a i hasorna på Albin och under det spännande racet hade placeringarna bytt plats flera gånger.

Målgången i förfinalen avgjorde startplats i finalen så återigen fick Lucas pole position.

Lucas körde klockrent och gjorde inga misstag under racet vilket gjorde att han behöll sin ledning under samtliga 14 varv.

Albin låg i inledningen 4:a med William och Ludvig framför sig. De sistnämnda kämpade hela tiden om andraplatsen och vid ett tillfälle såg Albin sin chans och knep dem bägge med en fenomenal omkörningsattack 😁💪.

Efter det kunde ingen av de bakomvarande hänga på Albin som åkte riktigt fort. Han var vid något tillfälle uppe nästan jämsides med Lucas i ledningen.

När målflaggan gick så visade grabbarna sin mästarklass genom att ta de första platserna! William kunde försvara sin 3:e plats över mållinjen med Ludvig bakom sig. Efter denna kvartett var det sedan en lucka på över 3 sekunder ner till 5:e-platsen.

Resultatet är ju fantastiskt kul för vårt team som kämpat hårt hela säsongen!

Nu är grabbarna snabbast i Sverige och de visar också att Tecno är ett vinnarfabrikat!

Vi vill skicka ett stort TACK till alla de fantastiska personer som hjälpt oss under säsongen.

Nu satsar vi vidare i klassen Junior 60 nästa år.