Höstrusket. Havarti också!

De senaste säsongerna har grabbarnas tävlande avslutats med en hemmatävling på Hällaring, Höstrusket. Så också i år.

Den 7:e oktober var det dags. Väderprognosen dagarna innan pekade på idogt regn och 5 grader varmt hela dagen. Därför hade jag ställt in Albins kart för regn då jag for iväg på jobb ett par dagar innan söndagens tävling. Andreas hade med hjälp av Perra Sahlberg ordnat plats åt våra tält under Lördagen. Perras son Felix skulle debutera i tävlingsammanhang och fick kampera med oss i våra tält. Riktigt kul att de också prövar på tävlandet i denna ädla sport.

Albin och Lucas hade varit med som funktionärer i sekretariatet under lördagens tävling, Andreas var frontfaring kontrollant. Jag hade jobbat till midnatt och kom på plats sent på lördag kväll då alla andra låg och sov.

Det var en mulen och kylslagen morgon. Banan var fuktig av nattfukten och kändes riktigt hal på morgonen. Denna tävling skulle både Albin och Lucas tävla i klassen J60, som de för övrigt tänker tävla i nästa säsong. Lucas hade prövat på J60 i Järfälla MKR 5 samt en klubbtävling i Rasbo med bra resultat. För Albin var det J60 debut.

 

J60 körs med motorer som till cylindervolymen är väsentligt mindre än de raket motorer vi kört hittills 60 resp 95 cc. Skillanden ligger i en annan förgasare och en mera varvvillig motor i J60 som gör att kartarna har lite mindre acceleration från låga farter men en högre toppfart. Alltså ännu viktigare med kurvtekniken.

Det var bara ett träningspass och körde vi på bättre begagnade slicks. Albins kart fick jag ställa om till torrinställningar lite snabbt på morgonen men lät drevningen vara som satt för regn då det ändå var halt och bara träning. Lucas åkte på normala torrinställningar och drevning. Det blev ordentligt halt tyckte alla men de körde bra och fick igång både utrustning och sig själva. Mot slutet av träningen tappar en annan förare bakändan på sin kart just framför Albin som turnar in i den andres kart med höger front. Det gick bra men jag vinkar in Albin för att få lite extra tid att kolla så att inga skador uppstått. Allt såg ok ut.

Nu var solen framme och det skulle bli en strålande fin dag. Innan tidskörningen gick Andreas och köpte ett nytt set LeCont slics, vi hade hunnit ordna det tidigare till Albin. I J60 kör man på LeCont däck kontra Vega däck i Klassen Micro som vi kört tidigare i år. LeCont har ett bättre grepp än Vega men en betydligt kortare livslängd och bästa greppet fås just efter ett par varv då de är helt nya. Därför är det viktigare med dessa däck att ha så nya och fräscha däck som möjligt till tidskörningen. Det är också då däcken märks och sedan inte får bytas under resten av tävlingen med undantaget vid en punktering, då man skall få tekniska chefens godkännande att byta just det däcket.

Jag drevade om för torrt och satte på de nya däcken vi tagit med till Albins kart.

När de åkte ut från gridden så spann Lucas runt i första böj och kanade baklänges av banan och blev stående i det blöta gräset och kom inte upp på banan för egen maskin, tidskörningen var över för honom. Det var inte alls likt Lucas. Även om det var halt så nog skulle han ha fixat första böjen, mycket underligt tyckte vi alla. Även om helt nya däck är hala innan de rubbats in och fått lite yta efter ett par varv.

Albin körde in  på en fin 7:e tid. Lucas fick ju såklart sista placering då han inte åkt ett endaste varv!

Sen var det tid för första heatet. Andreas hade ställt om Lucas kart för mer grepp bak och vi hoppades nu att det skulle funka bättre.

Det gjorde det inte. Lucas åkte av igen på första varvet, det släppte ordentligt bak igen….

Vi trodde först att han kanske förivrat sig lite för mycket då han skulle försöka ta så många placeringar som möjligt efter den misslyckade tidskörningen. Försökte förgäves hitta vad som kunde vara galet. Det såg ut som om bakdäcken inte kommit upp i temperatur och de var alldeles för blanka. Andreas försökte hitta ännu mera grepp i karten. Frustration!

I heat två gick det bättre men den riktiga farten ville inte infinna sig och det syntes att det var riktigt halt bak för Lucas. Han körde dock in som 9:a av de 13 som startade, starkt gjort. Albin jobbade på riktigt fint och körde om en kart. Låg sedan och åkte jämt bakom #116 Alice Lundberg som åkt J60 hela denna säsongen. Albin körde in som 6:a.

Vi började nu titta närnare på allt på Lucas kart inför förfinalen, hur skulle vi få till mera grepp!? Lucas förstod inte vad han gjorde för fel, inte Andreas heller. Vi tyckte att däcksytan på bakdäcken såg märklig ut, även profilen såg rundare ut än på tex Albins däck. Jag lyckades se på den svarta nästan osynliga däcksmärkningen att efter däckdimensionerna stod koden LH-03 bak och LH-05 fram. På Albins var det LH-05 både bak och fram. Andreas hade av handlaren fått bakdäck som egentligen var framdäck till storkartar…. Mycket lika men en hårdare gummiblandning och en något rundare profil vid anläggningsytan. Inte undra på att Lucas inte hade något grepp. En riktig curv ball!

Andreas sprang bort till däckshandlaren (som vi kan låta vara anonym denna gång, lätt att göra det misstaget en gång) 😉 och förklarade läget. Förtvivlad försökte handlaren förklara för tekniska chefen att det var han som gjort fel och gett Lucas fel däck, de måste få byta till riktiga däck…..Det fick de men till ett par begagnade träningsdäck. Vilket såklart är bättre än de härskna Havarti ostar Lucas försökt åka på tidigare.

 

Nu kändes det bättre både för Lucas och Andreas, skönt att hitta felet och veta att nu kommer det att fungera bättre.

I förfinalen fick Albin som kommit P6 i båda heaten starta 6:a och Lucas om jag inte missminner mig startade på 12:e plats.

Nu gick det bättre för Lucas som kör upp sig till en P9. Det syntes att han inte riktigt vågade lita på greppet bak, men det fanns där. Skönt.

Albin höll sin P6.

I finalen Startade de Albin 6:a och Lucas 9:a. De gjorde en fin final, Lucas var ganska snabbt uppe bakom Albin och de åkte jämnt. Sen fick Albin en lite mindre bra utgång ur hårnålen och Lucas var inte sen att utnyttja tillfället (det ska han ju inte vara) och gjorde en snygg och schysst omkörning. De fem framför kunde vi inte komma om denna gång. Resultatet blev P6 för Lucas och P7 för Albin. Men vi har visat att med rätt däck så är grabbarna väl med där  uppe och krigar. Ska bli kul att se dem utvecklas nästa år.

 

Sverigecupen/Mästarmötet Linköping, VINST

I helgen som var körde vi Sverigecupen/Mästarmötet i Linköping där toppförarna från Sveriges olika serier gjorde upp om vem som var snabbast i landet.

För team AMR/Tecno så var detta höjdpunkten på året och när röken lagt sig efter finalen så stod Lucas högst upp på pallen med teamkompisen Albin bredvid sig på silverplats 🏆🏁🍾.

AMR/Tecno således snabbast i Sverige i formel Micro 2018!

Fredag 28/9:

Vi hade tagit ledigt från skolan på fredagen innan tävlingen för att hinna träna på banan.

Vi startade hemifrån på morgonen och kom fram till Linköping vid lunchtid.

Vi riggade depå vid bussarna på samma ställe vi stod året tidigare vid MKR.

Linköping motorstadion är en väldigt fin anläggning och en av få kartingbanor vi varit på där camping sker på välskötta gräsytor omgivna av asfaltsvägar, så man slipper pressa fram kartvagnen över dåliga grusplaner.

Träningarna under fredagen gick bra och vi kände att grabbarna hade bra fart. Albin körde snabbaste tiden, 3 hundradelar snabbare än William Palm. Lucas tid var bara 2 hundradelar efter Williams, så det var väldigt tajt mellan MKR-förarna.

På kvällen åt vi en brakmiddag och hade trevligt i förtältet till Janne och Ingers husbil, eller ”trossvagnen” som vi kallar den 😁.

Lördag 29/9 Raceday:

När vi vaknade efter en kall natt var det frost i gräset och endast någon enstaka plusgrad ute.

Första träningen gick hyffsat och trots kall och fuktig bana så var det förvånande bra grepp. Lucas fick 4:e bästa tid och Albin 5:e bästa.

Träning nr 2 gick lite bättre då Albin fick 3:e bästa tid följt av Lucas på 4:e. Det var bara William, Albin, Lucas och Ludvig Fransson som lyckades komma ner på 54-sekunders varvtider.

Sen var det tidskörning…

Återigen var det bara SMK Västerås trion och Ludvig som kom ner på 54-sekunders tider. Lucas hade 3:e snabbaste följt av Albin på 4:e.

I kvalheat 1 så tog SMK:arna kommandot och knep de 3 första platserna i ordningen William, Lucas och Albin när målflaggan gick. Ludvig låg som fjärde i hasorna på Albin, sen var det en rejäl lucka ner till 5:e-platsen.

I kvalheat 2 så var det återigen SMK Västerås först över mållinjen med Lucas i spetsen följt av William och Albin. De tre var i en egen ledarklunga med en stor lucka ner till 4:an.

I förfinalen fick Lucas starta i pole position, William i ruta 2 och Albin i ruta 3.

I samma ordning kom de sedan över mållinjen efter 14 körda varv med riktigt nervpirrande racing (miss i arrangörens varvräkning för det skulle vara 12 varv). Ludvig låg som 4:a i hasorna på Albin och under det spännande racet hade placeringarna bytt plats flera gånger.

Målgången i förfinalen avgjorde startplats i finalen så återigen fick Lucas pole position.

Lucas körde klockrent och gjorde inga misstag under racet vilket gjorde att han behöll sin ledning under samtliga 14 varv.

Albin låg i inledningen 4:a med William och Ludvig framför sig. De sistnämnda kämpade hela tiden om andraplatsen och vid ett tillfälle såg Albin sin chans och knep dem bägge med en fenomenal omkörningsattack 😁💪.

Efter det kunde ingen av de bakomvarande hänga på Albin som åkte riktigt fort. Han var vid något tillfälle uppe nästan jämsides med Lucas i ledningen.

När målflaggan gick så visade grabbarna sin mästarklass genom att ta de första platserna! William kunde försvara sin 3:e plats över mållinjen med Ludvig bakom sig. Efter denna kvartett var det sedan en lucka på över 3 sekunder ner till 5:e-platsen.

Resultatet är ju fantastiskt kul för vårt team som kämpat hårt hela säsongen!

Nu är grabbarna snabbast i Sverige och de visar också att Tecno är ett vinnarfabrikat!

Vi vill skicka ett stort TACK till alla de fantastiska personer som hjälpt oss under säsongen.

Nu satsar vi vidare i klassen Junior 60 nästa år.