MKR 6 Katrineholm, VINST

Den sjätte i ordningen av MKR-tävlingar anordnades i Katrineholm i helgen.
Vi åkte dit på fredagen innan tävlingen för att hinna träna.
Vi hittade ganska omgående ett par bra platser för bussarna strax utanför det trånga depåområdet och vi valde att sätta upp depåtälten där också.

Vädret var klart och hyffsat varmt en bit in på eftermiddagen innan det började komma några stänk.
Lucas och Albin var snabba runt banan hela fredagen och de fick flera bra träningspass innan vi bestämde oss för att avsluta träningen och göra oss klara för anmälan och besiktning.

Lördag:

Det var 29 st anmälda i Micro så de blev indelade i två grupper till träningar och tidskörning.
Lucas hamnade i grupp 1 och Albin i grupp 2.

De två obligatoriska träningarna gick jättebra för bägge grabbarna.
Lucas och Albin satte båda de snabbaste tiderna i deras respektive grupper i bägge träningarna!

Tidskörning:
Lucas grupp startade tidskörningen först. Jag väntade med att släppa ut honom tills dess att största delen av fältet hade kommit en bra bit ut på banan.
Det var några snabba förare som samtliga passade på att vänta bakom Lucas för att de ville ha någon att jaga.
Resten av fältet bestod av långsammare förare och till vårt förtret hade man lyckats placera alla debutanter i just denna grupp så det blev inte många fria varv för Lucas att försöka sätta en bra varvtid på. Han lyckade dock få till en bra tid (snabbast i sin grupp) trots att han bara fick 2-3 fria varv.

Albins grupp innehöll fler snabba förare. Albin gick ut tillsammans med bl.a. William och Scott och de genomförde i stort sett hela passet i klunga där de jagade varandra.
Albin lyckades med att sätta gruppens näst bästa varvtid med William strax före sig.

När man sedan slog ihop tiderna från grupperna hade Albin 2:a bästa tid och Lucas 3:e bästa. William åkte fortast på tidskörningen.

Kvalheat:
Till kvalheaten så gjorde man om grupperna till tre grupper (A, B och C).
Detta innebar att det totalt kördes tre stycken kvalheat (A+B, B+C, A+C) där varje förare körde två heat.
Lucas fick starta i ruta 2 i bägge sina kvalheat. Han kom i mål som 3:a och 1:a i dessa.
Albin fick starta i ruta 2 i sitt första kvalheatet och ruta 1 i det andra. Han kom i mål som 2:a i bägge.

Förfinal:
I förfinalen startade Lucas i ruta 2, medans Albins fick starta i ruta 3.
Lucas lyckades behålla sin placering i mål. Albin låg länge framme i toppklungan men en liten miss i en kurva gjorde att han tappade fart och blev då omkörd direkt. Efter lite brottande med andra förare så kom han i mål på pos 7. I sin strävan att köra upp sig mot täten igen efter missen så satte han förfinalens snabbaste varv.

Albin var såklart besviken efter racet för han hade ju haft topp-placeringar hela dagen.
Missar kan ju hända alla och i toppen av ett sådant här startfält så räcker det med att tappa koncentrationen för ett ögonblick eller missa en bromspunkt så har man flera snabba förare bakom som nyper platsen direkt.

Final:
Lucas fick startruta 2 bredvid William i pole. Albin fick ruta 7 från sin placering i förfinalen.

När starten gick så kom Lucas in på pos 2 bakom William i första kurvan. Albin tappade ett par placeringar och låg 9-10:a i början av racet.
Lucas låg tätt bakom William och stressade under 10 av 12 finalvarv. Med en liten lucka bakom dessa låg Scott och jagade.
Albin körde strålande och plockade placeringar. Han var uppe som 5:a ett tag om jag minns rätt, men det var tajt mellan honom och två andra förare och stundtals blev det lite kontakt mellan dessa. Tyvärr skedde en sådan incident under de sista varven där Albin drog det kortaste strået och hamnade bakom de andra tillbaka ner på pos 7.

Lucas körde smart och stressade William så gott han kunde. På varv 11 satte han in sin attack och gick om William i sista kurvan innan start/målrakan. Han höll sedan ledningen nästan hela varvet innan William precis lyckades återta sin position på långa rakan. Lucas var dock uppmärksam på omkörningen och istället för att försöka stänga och riskera dålig fart genom avslutande kurvan så gick han ut långt i kurvan så han fick med sig fart. Denna extra fart gjorde att han kunde köra om William i utgången av sista kurvan och därför ta sig först över mållinjen!

Resultatet blev Lucas som 1:a och Albin som 7:a.

Nu laddar vi om och tar nya tag i Södertälje om ett par veckor.

MKR 5 J60, mekanikermiss

Efter en lördag som bjöd på blandat regn, sol, hopp och förtvivlan så var det dags för Lucas MKR-premiär i klassen Junior 60 på söndagen. Vi hade inga direkta ambitioner med söndagens tävling utan såg denna som ett test på hur vi skulle hänga med det tuffa startfältet med våra grejer och vår knappa erfarenhet av inställningar av kart och motor.

Jag ska erkänna att jag (och även Lucas) var helt slut efter lördagens tävling och efter att förberett det sista på karten till kl 23 på lördagskvällen så var det inga problem att somna.

På morgonen var det soligt och torr bana.

Vi kastade oss direkt ut på träning nr1 efter det obligatoriska förarmötet. Lucas hade väldigt bra fart redan under första träningen. Han kom in med 7:e snabbaste tid av 19 förare, endast 24 hundradelar efter snabbaste föraren.

Under träning nr2 så pressade Lucas ännu mer och lyckades sätta 5:e snabbaste tiden. Han körde alltså snabbare än flera toppförare som spenderat flera säsonger i denna klassen och även tävlar internationellt! Vi var jättenöjda med denna starten på dagen..

Sen var det dags för tidskörning. Vi ville inte kliva in och ta en position längst bak i fältet där de snabbaste förarna stod, utan valde att ta vår lottade startruta mitt i fältet.

Detta var en tabbe för Lucas hamnade i kraftig trafik under hela passet. Hur han än gjorde så kom han ifatt en långsammare förare och blev bromsad under varje varv. Det räckte inte till mer än 15:e bästa tid i tidskörningen, nästan 1 sekund långsammare än vad han kört under träningen innan.

Vi hade gemensamt bestämt innan tävlingen att han inte skulle blanda sig i hårda fighter eller göra alltför vågade omkörningar under den här premiären. Främst för att spara lite på grejerna till nästa säsong då vi satsar lite mer.

I kvalheaten plockade Lucas några placeringar i varje heat, men avhöll sig från att pressa sig förbi folk när det var riktigt tight. Detta gav honom startruta 10 i förfinalen.

För mig var det superkul att se att han var med i de snabbaste klungorna och verkligen utmanade etablerade förare. Det syntes inte alls att han var ny i klassen!

Förfinalen gick hyffsat. Lucas missade lite i starten men var absolut med i matchen och bytte placeringar under hela racet. Han kom i mål på position 13.

Nu kom regnet!

Vi skyndade till depån för att hinna byta till regndäck och regninställningar innan finalen. När det sedan var dags för final så var det upptorkande med torra spår på banan. Vi stod länge och funderade om vi skulle slänga på slicks, men alla andra valde till slut att ändå gå ut på regndäck.

I finalen gick starten bättre. Under de inledande varven var det tight racing med enstaka centimetrar mellan kartarna. Lucas plockade placeringar och låg i en stor grupp på position ca 8-10 när jag ser hans kedjeskydd lossna i en kurva och slungas ca 5m upp i luften, shit 😧!

Detta efter bara 3 varv körda i finalen…

Jag förstod direkt att det var jag som återigen missat att skruva fast det under stressen innan race. Jag vet dessutom när det skedde och precis som under lördagen hade jag blivit avbruten med frågor från andra mekaniker medan jag skruvade på Lucas kart. Det är alltid trevligt med diskussioner och frågor, men i mitt trötta tillstånd så tappar jag då min arbetsordning 😉.

Lucas förstod också då han fick teknisk flagg att det troligen var samma orsak som under lördagen.

Avbruten final gav honom sista platsen i tävlingen.

Det var ju trist och han var besviken (och jag kände mig jättedum) men han hämtade sig ganska snabbt för han hade ju vinsten från lördagen att glädja sig åt och han kände verkligen att han var en stark utmanare i nya klassen.

Lucas kommentar efter tävlingen var att detta verkligen kändes som racing. Det var tight och svårt som Lucas gillar och det går sjukt snabbt när barnen far fram i såna farter och sätter varvtider inte långt ifrån de stora seniorklasserna. Han sa att han hade en adrenalinrush under hela racen så det bådar gott inför fortsättningen 😁.

Om bara mekanikern kan sluta göra bort sig så blir det nog bra detta!

MKR 5 Järfälla, VINST

I helgen körde vi den 5:e deltävlingen i MKR-serien. Denna gången var det Järfälla MK som anordnade tävlingen.
För Lucas del så innebar helgen också MKR-premiär i Junior 60 på söndagen, men först skulle han och Albin köra formel Micro på lördagen.

Robban jobbade på fredagen så vi tog med oss Albin till banan för att träna dagen innan tävling. Eftersom Lucas skulle tävla i två klasser under helgen och vår buss var fullastad så fick vi inte med oss Albins kart. Han hade däremot fått träna på banan dagen innan.
Robban anslöt sedan vid 17-tiden när han slutat jobbet.
Under fredagens träning var det soligt och varmt vilket innebar mycket grepp på banan.

Det var mycket folk på området redan under fredagen och vi bestämde oss för att sätta upp depåtälten vid bussarna istället för i det trånga depåområdet.

LÖRDAG, Formel Micro:

När vi vaknade var det soligt och ganska varmt. Lite utspridda mörka moln började dock visa sig på himlen. Väderprognosen hade pendlat mellan torrt och regn flera dagar så vi bävade för att det skulle bli en sån tävlingsdag där man får byta däck och inställningar hela tiden.

Vi hade anmält och besiktat kvällen innan, så vi kunde i lugn och ro gå på förarmöte och hämta ut transpondrar innan första träningen.
Det var 26st förare anmälda i klassen.

Träning 1:
Under första träningen på morgonen så var banan torr.
Albin öppnade starkt genom att sätta en kanontid, näst bäst i hela fältet. Lucas fick också till en skaplig varvtid och kom in med 7:e bästa tid.
Som vanligt så lägger vi inte så stor vikt vid tider under de första träningspassen då det ofta blir mycket trafik med långsammare förare utspridda som det inte är värt att trycka sig förbi och riskera kollisioner.

Träning 2:
När det var dags för andra träningen så började det regna precis innan utsläpp.
Det kom ganska plötsligt och i stora mängder så grabbarna avbröt träningen under första varven.
Helt rätt tyckte vi då det inte ger något att köra slicks på regn samt inte är värt risken att köra sönder något under ett träningspass.

Tidskörning:
Banan var blöt men regnet hade avtagit. Vi hade bytt till regndäck och regninställningar på ganska kort tid och hoppades nu att det inte skulle torka upp så snabbt så att regndäcken skulle förstöras under passet.
Vi fick lottade startrutor där Albin fick plats nr3 och Lucas fick 23.
Albin ställde upp på sin ruta eftersom han hamnade så långt fram och då får bra möjligheter till fria varv.
För Lucas del så valde jag att hålla kvar honom till sist och släppa ut honom efter att resten av fältet åkt iväg.
Några fler snabba förare, bl.a. William och Thor åkte också ut sist.

Albin lyckades inte att hålla tätpositionen under det inledande varvet när hela fältet gick ut ungefär samtidigt och då blev det väldigt svårt att sätta någon bra varvtid. Han hade mycket trafik runt sig under hela passet, så det blev inte riktigt som vi hade hoppats för hans del.
Han kämpade på med både halt underlag och trafik och vid målgång så hade han 22:a snabbaste tid i fältet.
Albin var besviken efter kvalet. För oss var det lite förvånande för Albin brukar vara säkerheten själv i halt underlag och åka väldigt bra tider i tidskvalen. Robban fick kolla igenom karten och göra lite inställningar inför kommande heat.
Det var en förare framför Albin som fick en bestraffning så han hoppade upp en startruta till plats 21 i de kommande kvalheaten, men det skulle ju ändå bli ett tufft race för honom att kunna avancera från en position så pass långt bak i fältet.

Lucas kom ut i en bättre position och hade bara William att jaga ikapp som närmsta framförvarande kart.
Efter 2-3 varv så var Lucas ikapp William och döm om min förvåning när jag ser Lucas sträcka upp armen och köra in i depån efter bara 4 varv!
Kör man in i depån under tidskval, heat eller finaler så har man avbrutit och får inte fortsätta.
Jag förstod ingenting och sprang direkt till depån och frågade varför han hade åkt in. Jag fick då veta att han hade fått tekniskt flagg och var tvungen att avbryta tidskvalet. Det var kedjeskyddet som hade lossnat någonstans ute på banan och jag insåg direkt att det var mitt fel som glömt skruva fast det i stressen då vi ändrade till regninställningar.
Jag hörde speakern fortsätta ropa Lucas namn i högtalarna under resten av tidskvalet. Jag förstod inte förrän senare att han hade lyckats sätta en kanontid redan på sitt andra varv. En varvtid som ingen sedan lyckades nå upp till och Lucas vann tidskörningen med bara 4 varv körda :).

Kvalheat 1:
Lucas fick pole position tack vare sin tid i tidskörningen och fick således vara Master i starten.
Albin fick det betydligt tuffare från sin startruta 21 långt bak i fältet.

Banan var fortfarande blöt men regnet hade upphört. Wet Race gällde fortfarande.

Lucas tog sig iväg bra i starten och höll ledningen under de inledande varven. Men när det var något varv kvar av det korta heatet (pga Wet Race med reducerat antal varv) så blev han omkörd av William. Han tog sig i mål som tvåa bara 26 hundradelar bakom William.

Albin körde grymt bra och lyckades avancera flera placeringar under racet. Han kom i mål på position 14 och plockade alltså 7 placeringar på bara 6 varv :).

Kvalheat 2:
Samma startpositioner som i kvalheat 1…
Banan hade nu torkat upp och vi hade bytt däck och skruvat om kartarna till torrinställningar.
Dock så gällde fortfarande Wet Race med reducerat antal varv.

Lucas lyckades behålla ledningen under nästan hela racet, men sedan gör han en liten miss i utgången av en kurva och direkt så passar William och Thor, som hela tiden jagat Lucas, på att trycka sig förbi. Han tappar ner till 3:e och lyckas inte jaga ikapp på varvet som var kvar och de tre i täten passerar mållinjen nästan samtidigt med en stor lucka bak till nästa förare.

Albin gjorde återigen ett bra kval där han körde upp sig från ruta 21 till position 17 över mållinjen. På sista varvet körde han varvets snabbaste tid av hela fältet dessutom.

Förfinal:

Vi kom till startgriden med slicks och torrinställningar. Men regnet hängde i luften och därför hade vi tagit med oss regndäck och lite verktyg fram till start för att snabbt kunna byta och göra de nödvändigaste inställningarna om regnet skulle komma.
Mycket riktigt, när det var ett par minuter kvar till start så började det dugga. Starten sköts upp och vi fick 5 minuter att byta däck och göra inställningar. Denna korta tid innebar att om man inte redan förberett och tagit med sig regngrejer så skulle man inte hinna hämta dem från depån.
Vi bytte däck och gjorde de nödvändigaste regninställningarna medan vi var uppställda i startrutorna. Större ändringar som att ändra höjd på bakaxeln, ändra däckstryck eller byta drev hanns såklart inte med så det fick bli en kompromiss.

När det sedan var dags för start så hade samtliga startande lyckats med bedriften att få på regndäck.

Albin fick starta i ruta 16 efter att resultaten från kvalheaten räknats samman.
Lucas fick starta i ruta 2 bredvid William som hade pole.

När starten gick så lyckades Lucas behålla sin andraplats ut ur första böjen och låg nu tätt bakom William och stressade.
Albin fick också till en bra start och plockade några placeringar i de första kurvorna.

Lucas körde grymt stabilt och han och William drog ifrån resten av fältet med Thor på tredjeplatsen en bra bit bakom.
Det tog inte mer än 2 varv så lyckades Lucas köra om William på innern efter start/målrakan.
Efter det var det inget snack! Lucas drog ifrån resten av fältet för varje varv. Han åkte minst en halv sekund snabbare varvtider än övriga fältet och vann förfinalen tämligen ohotad. Bakom honom låg William ensam en bra bit bakom och efter honom var det en lucka ner till Thor som trea.

@jesperanderssonphotography, facebook

Albin körde riktigt proffsigt och dessvärre så missade jag många detaljer när jag med hjärtat i halsgropen stod och hoppades att inte Lucas skulle köra av eller göra nån tabbe 😉
Jag såg därför inte så mycket hur det gick för Albin i racet men jag kunde höra speakern flera gånger skrika ut ”ALBIN GUSTAFSSON” som han brukar göra när någon förare avancerar eller tar sig upp genom fältet på ett snyggt sätt, så jag förstod att det skulle bli en bra placering :).
Albin kom i mål som 9:a efter att ha startat på plats 16, så det var verkligen bra gjort och nu känner man igen Albin igen i regn.

Final:
Så var det dags för final! Vädret hade återigen skiftat och banan torkat upp. Vi hade bytt tillbaka till torrinställningar strax innan finalen men det var oroväckande mörka moln på himlen. Ingen vågade chansa på att sätta på regndäck för det skulle vara förödande om banan förblev torr under hela racet. Men alla stod med kartarna på vagnarna och regndäcken beredda ända fram till sekunder innan start.

Lucas startade i pole position och Albin i ruta 9.

Starten gick och Lucas kom först ut ur inledande kurvan. Han hade William och Thor hårt pressande tätt bakom.
Albin kom också ut bra ur första kurvan och plockade nån placering.
Det var tät racing de inledande 3-4 varven med korta avstånd mellan kartarna. Lucas, William och Thor hade dragit ifrån resten av gruppen lite, men det var absolut inte avgjort inom den gruppen hur det skulle sluta.
Albin låg i en klunga med Dante, Scott, Charlie, Oscar och Wilhelm och under några varv var Albin uppe som 4-5:a.

Sen kom regnet!!!
Det kom ganska mycket ganska fort och greppet på banan försvann helt och hållet! Samtliga förare åkte på slicks och farten sänktes i hela fältet. Jag är imponerad av att inte fler än några enstaka förare snurrade av i den situationen utan de flesta körde snyggt och stabilt trots obefintligt grepp.
Detta var Lucas möjlighet att dra ifrån de två bakom honom. För varje varv så ökade han avståndet och Thor tappade också mot William så helt plötsligt såg det ut som i förfinalen där det var tre kartar med stor lucka emellan sig i täten, sen kom det olika grupper av kartar längre bak i fältet. Albin låg i den främsta gruppen med kartar och bytte placeringar i stort sett varje varv.
Som förälder, mekaniker och ansvarig förare var det nervkittlande att se grabbarna komma ut ur sista kurvan på fullt driftinguppställ varje varv!!

@jesperanderssonphotography, facebook

Lucas gick i mål som segrare tämligen ohotad igen efter att ha haft ledningen under hela finalen!
Albin tappade någon placering under det avslutande varvet och kom i mål med en toppenfin 6:e plats. Detta efter att ha startat i ruta 21 tidigare under dagen och krigat sig upp.

Pga vinsten så fick vi efter vägningen riva vår motor för inspektion av bl.a. cylindern.
Detta gick bra men det dök upp ett annat problem för oss! Tekniska avdelningen hade missat att scanna våra torrdäck tidigare under dagen och nu fanns inte dessa med i registret 🙁
Detta innebar att Lucas riskerade att bli diskvalificerad med otillåtna däck trots att vi inte gjort något fel utan det var tävlingsarrangörerna som gjort fel!!
Ytterst dåligt hanterat av Tävlingsledningen och när resultatlistan kom upp på anslagstavlan så stod Lucas som diskad längst ner på pappret.

Jag blev fullständigt tokig på arrangörerna. Vi hade inte gjort nåt fel eller försökt fuska alls utan vi hade kämpat hela dagen både jag som mekaniker och Lucas som förare. Dessutom hade vi kört en regnfinal med slicks så det fanns liksom ingen tävlingsfördel för oss med denna bestraffningen. Jag gav mig inte i denna frågan utan sprang runt hos ansvariga och tekniker för att få lämna in en protest.
Flera andra förare och föräldrar reagerade också starkt på funktionärernas beslut och det var flera andra föräldrar som påpekade felaktigheten i bestraffningen för arrangörerna. Det känns skönt med ett sådant stöd från medtävlande i såna situationer. Lucas var den rättmätiga vinnaren enligt alla vi stötte på och det var inga tveksamheter.

Efter en nervös halvtimme så hade Tävlingsledningen överlagt och valde att stryka bestraffningen då de insåg att felet låg hos dem.
Jag behövde inte lämna in någon officiell protest och slapp därmed betala en avgift på 500kr.
Skönt att de tog sitt förnuft till fånga, men sånt här ska inte få förekomma.

Lättad över beslutet så kunde jag efter avslutad tid i parc fermé plocka ihop motordelarna i en låda och köra bort grejerna till depån.

Lucas tog sin andra raka seger i MKR och Albin gjorde en jätteinsats där han slutade 6:a efter att ha startat dagen som 22:a på tidskvalet 🙂
Albin satte dessutom snabbaste varvtiden i finalen några hundradelar före Lucas på näst bästa tid!
Duktiga killar 🙂