Tävling MKR 8 Uppsala, Seriefinal

Tyvärr har det tagit lite tid innan blogginlägget från tävlingen blev producerat denna gången, men här kommer det…

Förra helgen körde vi MKR-finalen i Rasbo, Uppsala.
När skolorna slutade på fredagen så drog vi direkt mot Uppsala för att hinna med att träna en sväng samt göra klart med anmälan, besiktning och rigga depå i vanlig ordning. När vi kom fram till banan så regnade det och banan var blöt, vilket gjorde att vi hoppade över träningen och koncentrerade oss på att hitta plats för depåtälten istället. Detta gick ganska smidigt och vid 18:30-tiden så var vi även besiktade och klara.

För att slippa laga mat så tog vi Robbans buss och åkte in till Uppsala och åt. Vi passade även på att köpa lite lunch till dagen efter.
Kvällen spenderades sedan i vår buss där det var kortspel på menyn. Grabbarna teamade som vanligt ihop sig mot mig och Robban och de vann faktiskt samtliga partier av vändtia 🙂
De somnade sedan i hygglig tid och då kunde vi vuxna ta en pilsner och snacka taktik inför morgondagen…

På lördagen vaknade vi till ganska fint väder. Samtliga hade sovit gott under natten och vi kände oss taggade inför tävlingsdagen.
Efter det obligatoriska förarmötet så var det dags för första träningen.

Banan var fortfarande lätt fuktig efter natten och gårdagens regn, men det var inte så pass blött att det krävdes regndäck.

Det var 33st anmälda i Formel Micro så därför blev startfältet indelade i två grupper på träningen.

Första träningen gick ok för grabbarna. Lucas fick 3:e bästa tid och Albin fick 12:e bästa tid i gruppen som bestod av 17 förare.
Albin hamnade dock i mycket trafik med långsammare förare så vi la ingen vikt vid placeringarna i första träningen.

I träning nr2 som följde var det Lucas tur att hamna lite trångt. Han kom in med 6:e snabbaste tid och Albin 7:e snabbaste när träningen var slut.
Vi hade bytt till nya däck innan denna träning för att vi misstänkte att det kanske var en fördel att köra tidskvalet på lätt inkörda däck istället för helt nya.
Rätt eller fel, det vet vi inte..

Sen var det dags för tidskörningen.
Lucas lyckades dessvärre inte få till många fria varv trots att han vid ett tillfälle släppte förbi andra för att skapa sig en rejäl lucka att jaga ifatt på. Han kom ifatt ganska snabbt och fastnade sedan i trafik varv efter varv. Han fick ändå till 4:e snabbaste tid i gruppen på de få varv han inte blev hindrad.
Albin lyckades bättre att bryta sig loss från grupperingarna och satte 3:e snabbaste tiden i tidskvalet, superbra kört!

Efter lunchen så var det dags för första kvalheatet. Nu hade man delat in startfältet i 3 grupper där alla fick köra 2 kvalheat vardera.
Lucas och Albin hamnade inte i samma grupp så i första kvalheatet fick Albin köra medans Lucas fick vänta på nästa.


Tack vare Albins fina tid i tidskörningen så fick han starta i 4:e startruta. Han lyckades dock inte behålla sin plats hela vägen utan kom in på 7:e plats när målflaggan gick. En 7:e plats bland detta motståndet är ändå väldigt bra!

I kvalheat nr2 så blandades grupperna så att både Lucas och Albin skulle köra.
Albin startade då på startposition 4 och Lucas på position 5.

Trots att Albin fick starta i ledet framför Lucas så hade Lucas ändå en fördel av att ha udda nummer i startplaceringen. Udda nummer innebär att man får innerspår i första svängen direkt efter start. Denna fördel förvaltade Lucas väl när starten gick och plockade direkt en placering vilket skickade ner Albin till en 5:e plats. Dessa placeringar lyckades de sen hålla kvar hela racet och kom in på 4:e och 5:e plats vilket är otroligt bra bland 22 snabba förare i detta heat.
Lucas lyckades även få till den näst snabbaste varvtiden i detta heatet.

Efter detta var det dags för det 3:e och sista kvalheatet. Albin som redan hade kört sina två heat kunde sitta på läktaren och titta på denna gången.
Lucas startade i startruta 6, en placering som han lyckades hålla ända in i mål.

I förfinalen startade Lucas i ruta 7 och Albin i ruta 8. Direkt efter utsläppet så blev det väldigt trångt i första svängen så Albin hamnade utanför banan och kom ut igen efter hela startfältet. Detta var under mastervarvet så starten hade inte gått än. Han trixade sig sedan upp genom fältet för att återta sin startposition (utan att tränga ut någon annan) och hann precis in på rätt plats innan startrakan. Vi blev jättelättade när har lyckades hitta in på sin plats så smidigt och slapp därigenom tappa positioner redan innan start.
Grabbarna körde sen ett strålande race och tog varsin placering genom att komma i mål som 6:a och 7:a.
Döm om vår förvåning när vi sedan upptäckte att Albin hade fått en bestraffning och ett tidstillägg på 5 sekunder. Först förstod vi inte alls var orsaken var då han inte under hela racet haft närkontakt med någon annan tävlande. Det visade sig sedan att bestraffningen syftade till hans uppkörning genom fältet under mastervarvet och tävlingsledningen ansåg att han återtagit sin position för sent (efter röda linjen).
Albin blev jätteledsen för han är en kille som aldrig medvetet skulle göra fel eller försöka fuska med sånt här. Vi blev också irriterade på ett onödigt dumt domslut men insåg väl senare att vi kanske borde ha känt till regeln att efter den röda linjen (och innan start) så får man hålla sig där man är. Hade vi känt till det och förmedlat det till barnen som tävlar så hade Albin sluppit ta den smällen och lärdomen för oss alla..
Vi var dock överens både Robban och jag att Albin gjorde helt rätt som körde upp sig genom fältet för att återta sin position på det sättet, även om en för oss okänd och i detta fallet dum regel gav honom en bestraffning.

På grund av Albins bestraffning så blev han nedputtad till 11:e startruta i finalen. Lucas tilldelades 5:e startruta för en annan förare framför honom hade också fått en bestraffning och puttats ner i listan.
När det var dags för start i finalen så hade arrangören av tävlingen planerat en liten överraskning för oss. Istället för att ställa upp på startrutorna i depån så tågade förarna samt mekaniker med kartar ut och ställde upp på startrakan. Allt till tonerna av musik och publikens applåderande. En uppskattad gest bland de tävlande som blev helt paff av den plötsliga uppmärksamheten 🙂

Finalracet löste grabbarna på ett strålande sätt!

Lucas låg länge på 5:e plats och hängde med i toppen. Han gjorde ett försök på slutet att ta sig upp på 4:e plats men den föraren ville verkligen inte ge upp platsen utan tryckte ut Lucas som fick lov att släppa. I det skedet blev han direkt omkörd av den bakomliggande föraren och han lyckades inte återta den förlorade platsen under det sista varvet. Han kom i mål som 6:a när målflaggan togs fram och fyrverkerieldarna sprutade vid mållinjen.

Albin gjorde en bra start och kom ur första svängen som 10:a eller 11:a.
Han körde sedan ett tätt race och kunde under sprudlande fyrverkerier ta sig i mål med en 9:e plats.

Detta var den första MRK-tävlingen som bägge AMR/Tecno-förarna har placerat sig tillsammans inom topp 10.
Kanonbra jobbat av dem och vi föräldrar är så stolta!

Lucas slutade 6:a i dagens MKR-final och blev totalt 9:a i serien.
Albin tog en fin 9:e plats i dagen MKR-final och blev totalt 13:e i serien.
Det var 47 förare som deltog i MKR Formel Micro 2017..

Nu ser vi fram emot säsongen 2018.
Det ska bli väldigt spännande att se hur långt grabbarna kan gå då. Det har ju bara gått bättre och bättre hela denna säsongen.

 

Tävling MKR 7 Järfälla

I helgen så var vi i Järfälla och körde 7:e deltävlingen i MKR-serien.
Vi kom dit på fredag eftermiddagen och hann precis med att köra dagens sista träningspass för Micro.

Träningen gick hyffsat och grabbarna satte bra tider men båda tyckte att banan kändes hal.
Lucas klagade också på chassit och kartens beteende. Han tyckte den drog kraftigt åt ena hållet och växlade mellan under- och överstyrning på ett märkligt sätt. Jag hade kollat upp framvagnen med lasern redan efter finalen i Katrineholm då han sa att den drog åt sidan efter en kollisionsincident i finalen (samma incident där Albin blev påkörd och fick sin fina finalplacering grusad).
Dock så hade jag haft den på kartvagnen under tiden jag linjerade in den med lasern så när jag nu inspekterade chassit på marken efter träningen så upptäckte jag att chassit var väldigt snett. Det hade vridit sig rejält i ”midjan” så att högra framdäcket var 2-3 cm högre upp än det vänstra.
Med tanke på hur snett det var så var det otroligt att Lucas hade kunnat prestera såna tider på träningen ändå.

Nu utbröt en mild panik i min skalle när jag funderade på hur jag skulle kunna rikta chassit körbart till nästa dag utan grova verktyg, samtidigt som vi skulle hinna rigga depå, anmäla oss, besikta kartarna och hinna få i oss nån mat.
Vi började med att anmäla och besikta varefter Robban åkte iväg och köpte pizza samtidigt som jag lyckades få hjälp av teamet hos KH Racing. Kenneth och gänget var otroligt hjälpsamma och tillsammans lyckades vi bända tillbaka chassit hjälpligt med våld. Så pass att det såg ganska rakt ut med ögonmått.
Min panik hade stillat sig något efter det men ingen var direkt övertygad om att det skulle gå att åka nåt vidare fort med chassit.

Efter att vi käkat lite pizza så blev det lite kyligt och mörkt ute, så vi satte i bussen och spelade lite kort och hade trevligt. Jag och Robban kunde senare njuta av lagvinsten i ”Finns i sjön” och  priset som bestod av det märkliga godiset kamelpungkulor 😉

Vi sov gott den natten och vaknade faktiskt ganska utvilade en timme innan förarmötet.
Medan grabbarna klädde på sig och gjorde sig iordning så körde vi bort de sista verktygen och kartarna till depåtälten.

Det var 34st anmälda i formel Micro så de blev uppdelade i 2 grupper på träningarna och tidskörningen.

Första träningen gick ok för Lucas som kom in med 8:e bästa tid i sin grupp. Albin gick det lite bättre för och han klämde till med 4:e bästa tid i sin grupp. Båda två råkade dock ut för en hel del trafik och långsammare förare framför så vi tog inte tider eller placeringar på så stort allvar vid denna träning. Jag var ändå mest nöjd över att Lucas tyckte att chassit var mycket bättre 🙂

Till andra träningen så bytte vi däck på bägge kartarna. Vi valde att köra på gamla däck hela tävlingen men vi bytte nu till den uppsättningen som var minst slitna.
Lucas kom in som 6:a på andra träningen men nu hängde han med i toppklungan på ett annat sätt och var bara två tiondelar ifrån ledaren tidsmässigt.
Albin fortsatte kapa sina tider och kom in med 5:e bästa tid i sin grupp.

Nu var det dags för tidskörning. Vi hade bara gjort lite småjusteringar med kartarna efter träning #2 så vi hoppades att grabbarna skulle hitta farten och inte bli blockerade av andra långsammare förare.
Lucas var först ut med sin grupp att köra. Direkt efter start så gjorde han som vi planerat att han sträckte upp handen, saktade in och släppte förbi en drös med kartar. När han sedan skapat sig en rejäl lucka framför så började han jaga ikapp. Han jagade så pass bra att han hela tiden knappade in på resten av gänget. Under stora delar av tidskörningen hade han bästa tiden men William Palm lyckades fixa till en bättre varvtid alldeles på slutet. Men vilken körning han stod för Lucas och en kanontid! Det skulle visa sig att hans näst bästa tid i sin grupp även var den näst bästa i hela startfältet 🙂

Efter Lucas grupp så var det dags för Albins grupp att tidskvala. Albin körde samma taktik och körde även han som ett fullständigt proffs! Han lyckades komma in med 3:e bästa tid i sin grupp, bara en dryg tiondel ifrån ledartiden i gruppen.

Jättekul att se och grabbarna var nöjda och glada för de tiderna skulle ge dem bra startplatser i kvalheaten.

Inför kvalheaten blev startfältet indelat i 3 grupper. Man blandade sedan grupperna i 3 kvalheat så alla förare fick köra två av dessa.
Albin och Lucas hamnade inte i samma grupp så vid första heatet så fick Albin köra utan Lucas.
Albin startade på plats 6. Han körde fantastiskt bra men tappade tyvärr en placering och kom in på plats 7, vilket är en riktigt bra placering bland 23 startande i heatet.

Lucas fick istället köra sitt första kvalheat efter lunch och då var även Albin med i det racet och körde sitt sista kvalheat.
Lucas som hade bästa kvaltiden i den gruppkonfigurationen fick starta på plats 1 och blev således Master. Han var lite nervös inför uppgiften eftersom han aldrig tidigare varit Master i en stor MKR-tävling. Albin startade återigen på sin tidigare erhållna plats 6.

Lucas skötte sig galant som Master och samlade ihop gruppen efter halva banlängden. Dock så var hastigheten lite väl hög även med gruppen samlad så Startern släppte inte fältet utan de fick köra ett varv till. När de sedan kom ut på startrakan för andra gången så hade farten dämpats och startlamporna släcktes. Dock så släckte man lamporna väldigt sent så Lucas hann nästan passera under dem innan han uppfattade att starten gick.
Lucas blev direkt omkörd av Thor i starten. Han låg sedan på pos 2 under flera varv och jagade. Han hade ett gäng på 3st som även jagade honom nära inpå och därefter låg Albin på 6:e plats. När det var ett par varv kvar av heatet så blev en av förarna lite väl ivrig och tryckte till Lucas bakbumper så han sladdade till. De 3 förarna som låg närmast bakom kunde då ta sig förbi honom och han kom i mål på plats 5.
Han lyckades inte jaga ikapp det han hade förlorat trots att han hade heatets snabbaste varvtid.
Albin körde stabilt och behöll sin 6:e plats ända in i mål.

I sista kvalheatet fick Lucas starta på plats 2. Albin som redan hade klarat av sin heat kunde sitta på läktaren och titta på racet.
Lucas låg på yttern på startplats 2 när lamporna släcktes och starten gick. Där jag stod kunde jag inte riktigt se första kurvan men jag hann se att det blev väldigt trångt in i första böjen. Robban och Albin som såg starten från läktaren såg då att ett gäng förare bakom som tjuvstartat lite och således hade högre fart hade kommit in i böjen jämsides med ledarparet och därför blev Lucas uttryckt i gräset utanför banan på yttern. Det blev så trångt att en kart kastades upp på Lucas när däcken slog i varandra. När jag sedan såg dem igen ute på banan så letade jag febrilt i fältet efter Lucas. Jag hittade honom sedan långt bak på plats 20-22 ca.
Jag fattade ju inte hur allt hade gått till, men Lucas gjorde en fantastisk uppkörning i resten av heatet och slutade på plats 9 när målflaggan gick.
Efter racet var han lite ledsen och han ville knappt stiga ur karten. Han klagade på smärta i handen och beskrev att han fått upp en kart mot sig som hade klämt hans hand mellan ratten och den främmande karten direkt i första kurvan.
När jag såg hur ont han hade så blev jag väldigt imponerad hur han hade kunnat köra vidare och dessutom kört upp sig så mycket resten av heatet. Han hade dessutom näst snabbaste varvtid bland alla förare i heatet.
Smärtan satt i ett bra tag, men efter att ha fått det kontrollerat av ambulanspersonalen så att det inte var någon fraktur eller allvarlig skada så bestämde han sig för att tävla vidare.

Det blev nu en lite paus för oss då B-finalen skulle köras innan förfinalen. Lucas hann under denna tiden vila och kyla handen och Robban började packa ihop sina depågrejer. Han behövde åka och jobba så innan lunch hade Christian anslutit för att gå bredvid Robban under racet så att han skulle kunna ta över hanterandet med Albins kart.

Dessutom så började det ösregna 🙁
Typiskt, knappt en enda MKR-tävling har vi fått köra detta året utan att vädret ska växla mellan sol och regn under tävlingsdagen.
Vi tyckte det var jättetrist nu när grabbarna hade kört så bra och vi hade hittat lyckade inställningar av kartarna för torrt underlag.

När det var dags för förfinalen så stod regnet som spön i backen. Banan var genomblöt med vattenpölar och vi hade ställt om till regninställningar på kartarna.
Lucas hade fått startplats 9 i förfinalen med Albin framför sig på plats 8.
Tyvärr blev det lite av ett kaosrace igen som det brukar kunna bli vid sådana väderomslag och många förare försöker åka fortare än vad greppet tillåter. Lucas och Albin tappade lite i starten och kom ut någonstans i mitten av fältet. De körde sedan försiktigt och bra och klarade sig från incidenter. Albin fick dock väja för en kart som snurrade framför honom men löste det snyggt genom att ta en extra sväng på gräset (dock utan att snurra).
När målflaggan gick så kom Lucas in på plats 12 och Albin på plats 14 vilket även blev deras startpositioner i finalen.

Så var det dags för final!
Regnet hade avtagit men det var fortfarande blött på banan så vi körde vidare på regninställningar men drevade om lite eftersom det verkade bli upptorkande. Robban hade nu åkt och jobbat så Christian tog över och hjälpte till.

I finalens start så gjorde Albin ett strålande jobb och tog sig direkt upp från 14:e till 8:e plats direkt efter första kurvan. Lucas som inte lyckats med lika bra starter under dagen behöll sin 12:e plats. Det tog dock inte ens ett varv så hade han tagit sig upp på 9:e bakom Albin.
Han lyckades även ta sig förbi Albin och en till ganska kvickt,  så nu var han 8:a och skickade därmed ned Albin till en 10:e plats.
Under resten av racet så jagade Albin för fulla muggar för att komma ikapp täten. Men han hade inte den lilla sista kraften i motorn för att klara det. Under 4-5 varv hade han dessutom fullt upp med att hålla en bakomvarande kart borta som hela tiden flåsade honom i nacken. Tyvärr lyckades inte detta längre när det var ett varv kvar att köra av finalen så Albin halkade ner på en 11:e plats.
Lucas pressade och pressade och tycktes ha hittat rytmen och kraften i motorn. Han körde upp sig till en 5:e plats och hade precis kommit ifatt täten när målflaggan togs fram. Genom sitt jagande så satte han finalens snabbaste varvtid.

Båda grabbarna har genomfört denna tävlingen på ett strålande sätt. De har konsekvent genom hela dagen haft topplaceringar och presterat varvtider som varit bland de 7 bästa i heaten. Lucas lyckades dessutom få till näst snabbaste tiden under hela dagen.

Mellan racen så har de terroriserat Sebastian Arenram som var på området och visade upp sin Ginetta G40 racer. Han var väldigt trevlig och tålmodig mot dem när de ville provsitta bilen för 3:e gången 😉
Jag fick provsitta jag också och jag måste erkänna att det väckte ett enormt habegär!
Lucas och Albin har nu ett tydligt mål vad de vill köra när de fyller 15, så nu är det väl bara att börja spara pengar…

Efter prisutdelningen så var det bara att börja slita med att packa ihop en massa dyngsura saker och åka hem.
Både tävlingsförare och mekaniker sov gott den natten 😉

Nu ser vi fram emot finalen i Uppsala om ett par veckor!