KM Smk Västerås Karting

Idag körde vi klubbmästerskapet som SMK Västerås anordnar årligen på Hälla Ring.

Det var första gången jag och Lucas kunde deltaga. Tidigare år har alltid arbetet kommit emellan, vilket var fallet för familjerna Ullberg och Gustafsson detta året.

Det var ca 90st anmälda totalt och hela tävlingen kördes med klubbens hyrkartar. Lucas körde i klassen ”Ungdomar under 13 år” och jag körde i klassen ”Herrar”. I dessa klasser var det nästan 30st deltagare i varje så det blev A-, B- och C-final i bägge klasserna.

I tidskörningen körde Lucas till sig en startplats i B-finalen och jag lyckades få till tredje bästa tid vilket placerade mig i A-final.

I B-finalen lyckades Lucas köra upp sig till en andraplats innan racet var över. Han låg som 4:a under stora delar av racet men lyckades få till ett par fina omkörningar under näst sista varvet.

Detta var Lucas första gång i klubbens hyrkartar och jag tyckte han skötte det strålande! Hans varvtider i B-finalen låg på samma nivå som de snabbaste i A-finalen.

Dagens snabbaste tid i samtliga klasser satte Emma Pohjonen som vann före Lucas i B-finalen 👍

Själv tog jag mig upp i ledningen på första varvet i A-finalen och lyckades hålla den ledningen in i mål vilket gav mig en guldpokal i herrklassen. 😀 

Jag försvarade därmed AMR:s heder där chaufför Ullberg tog hem guldet till oss 2014.

     

Efter tävlingen var det fri körning och Lucas tog några varv i klubbens dubbelkart tillsammans med kompisen Benjamin…

Det var en lyckad och trevlig dag som avslutades med middag och prisutdelning på klubben.

Nu tävlar vi nationellt!

Äntligen kan Lucas och Albin rycka bort debutantramen.

Nu är årets sista tävling genomförd, men nästa år tävlar grabbarna nationellt och på samma villkor som de andra snabba förarna.

Det blir en spännande kommande säsong 👍

Tävling KS4 och KM Uppsala, Pallplacering

Foto från Facebook ”Ingen sommar utan karting”

Sista deltävlingen av 4 i Rasbo MKs klubbserie kördes idag. Även KM avgjordes där Lucas och Albin fick delta men inte tillgodoräkna sig några poäng då de innehar licens för SMK Västerås och inte Rasbo.

Foto från Facebook ”Ingen sommar utan karting”

Lucas lyckades knipa en andra plats i dagens deltävling och fick stå på pallen 😀 

Han kommer även att ta hem priset för bästa debutant i serien och totalplacering 3:a i serien (enligt mina beräkningar). Denna prisutdelning sker på Rasbo MKs prisfest den 3 december och vi väntar nu på slutresultatet för att bekräfta placeringen.

Foto från Facebook ”Ingen sommar utan karting”

För Albins del räckte det tyvärr inte till en pallplacering. Olyckligtvis hamnade han sist ur startfältet i kvalheaten och hann inte plocka nog med placeringar innan racet var över. Han gjorde dock några imponerande omkörningar och i finalen i KM (som tyvärr inte räknades in i serieresultatet) briljerade han med att köra upp sig från sista plats till en 3:e plats innan målflaggan gick 👍.

Albin har också ett seriepris att vänta sig på prisfesten i december.

Foto från Facebook ”Ingen sommar utan karting”

Detta var grabbarnas sista tävling för året och nu ser vi fram emot en kommande säsong utan begränsningen av debutantlicensen…

Tävling Höstrusket Västerås

Idag körde vi tävling på hemmabanan Hälla Ring.
Det var tävlingen Höstrusket som gick av stapeln med 21st startande i formel Micro.

Lucas och Albin får köra vidare som debutanter detta året och så klassar vi upp licensen inför nästa säsong.

Både Albin och Lucas genomförde tävlingen storartat utan kollisioner och skador trots att de fick väja rejält några gånger då det snurrade kartar framför dem.

Foto: Pernilla Gustafsson Forsell

Lucas körde upp sig från debutantplats 19 i kvalheaten till en 11:e plats i finalen. Albin lyckades ta sig in strax efter på en 12:e plats. Tillsammans var de de två snabbaste debutanterna i tävlingen och placerade sig även före ett gäng mer erfarna förare 👍

Tack SMK Västerås för en suveränt genomförd tävling!